Krizdeki AB, Güney Afrika'ya 250 milyon dolar eğitim yardımı yaptı

Bir yandan yaşlı kıtada birbiri ardına patlak veren ekonomik krizlerle uğraşan Avrupa Birliği (AB), Güney Afrika'ya 250 milyon eğitim yardımı yaptı. G

Bir yandan yaşlı kıtada birbiri ardına patlak veren ekonomik krizlerle uğraşan Avrupa Birliği (AB), Güney Afrika'ya 250 milyon eğitim yardımı yaptı. Güney Afrika Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Jacop Zuma'nın hazır bulunduğu Brüksel'deki Güney Afrika- Avrupa Birliği Zirvesi'nde (SA-EU), AB'nin, önümüzdeki 3 yılda ülkede ilköğretiminin geliştirilmesi için 250 milyon dolar yardım yaptığı bilgisine yer verildi.

Anlaşma Güney Afrika Eğitim Bakanı Angie Motshekha ile AB komiseri Androulla Vassiliou arasında imzalandı. Ayrılan fonun, Güney Afrika ile Avrupa Komisyonu arasından devam eden ekonomik işbirliğinin bir parçası olduğu, yapılan yardımın ardından imzalanan İlköğretim Sektörü Politika Destek Programı (ESP-SP) anlaşması ile de tarafların arasında şimdiye kadar ki en büyük kalkınma işbirliğinin gerçekleştirildiği dile getirildi.

Güney Afrika Eğitim Bakanlığı yetkilileri, dev yardımın, orta ve yüksek eğitimde daha iyi sonuçlar elde etmek için, özellikle yoksul öğrencilerin ilköğretimleri boyunca aritmetik ve okuma-yazma becerilerinin geliştirilmesi için sarf edileceğini duyurdu.