Beşiktaş Viyana'da üç puan arıyor

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'ndaki ikinci maçında bu akşam Rapid Wien'e konuk olacak.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'ndaki ikinci maçında bu akşam Rapid Wien'e konuk olacak. Ernst-Happel Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maç Star TV'den naklen yayınlanacak. Maçı Balurus hakem Alexsei Kulbakov yönetecek.

Gruptaki ilk maçında CSKA Sofya'yı Fabian Ernst'in 90'ıncı dakikada attığı golle yenen Beşiktaş'ta sağ bek pozisyonundaki iki sakat Ekrem Dağ ve Erhan Güven dışında önemli eksik yok.

Avrupa'da ciddi hedefleri olduğunu belirten kaptan İbrahim Üzülmez, grupta ikide iki yapmak istediklerini söyledi.

Brezilyalı golcü Bobo ise "eğer bu maçı kazanırsak, grupta işimiz daha kolaylaşır. Gruptan çıkmak için ilk maçımızı kazandık, buraya ikinci maçımızı da kazanmaya geldik" diye konuştu.

Teknik direktör Bernd Schuster, Beşiktaş olarak rakiplerini her zaman ciddiye aldıklarının altını çizerek, "seyirci çokluğu da onlarda olduğu için zorlu bir maç olacak. Bu grupta herkesin şansı var. Porto favori ve diğer takımlar da gruptan çıkmak için aynı şansa sahipler" dedi.

Gruptaki ilk maçında Porto'ya 3-0 yenilen Rapid Wien'in kadrosundaki üç Türk futbolcudan savunma oyuncusu Tanju Kayhan ve forvet Veli Kavlak'ın ilk 11'de yer alması bekleniyor.

Önemli bir kariyeri olan yeni transfer Hollandalı golcü Jan Vennegoor of Hesselink, Avusturya ekibinin dikkat edilmesi gereken isimlerinin başında geliyor.

Teknik direktör Peter Pacult, Beşiktaş'ın dünya çapında bir teknik adam ve oyunculara sahip olduğunu belirterek, "ama biz de kazanmak için sahaya çıkacağız" dedi.