Balveren Belde Başkanı Örgüt Propagandası Yapmak İddiası İle Gözaltına Alındı

Şırnak'ın Balveren Belde Belediye Başkanı Abdürrezzak Yıldız, Balveren Bal Festivali'nde yapmış olduğu konuşması ile ilgili açılan davada ifade vermesi gerekirken savcılığa gitmediği için Şırnak'ta gözaltına alındı

Şırnak'ın Balveren Belde Belediye Başkanı Abdürrezzak Yıldız, Balveren Bal Festivali'nde yapmış olduğu konuşması ile ilgili açılan davada ifade vermesi gerekirken savcılığa gitmediği için Şırnak'ta gözaltına alındı.
Mardin'in Derik ilçesinde, aralarında husumet bulunan Türk ile Temeli aileleri için düzenlenen törene katıldıktan sonra Şırnak'a dönen Balveren beldesi BDP'li Belediye Başkanı Abdürrezzak Yıldız, Cizre'nin Kasrik Boğazı kesiminde güvenlik önlemi alan Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Şırnak 23'üncü Tümen Komutanlığı'na götürülen Belediye Başkanı Yıldız'ın, Balveren'de yapılan Bal Festivali sırasında yaptığı konuşmasında örgüt propagandası yapmak iddiası ile hakkında soruşturma açılmıştı. Başkan Yıldız'ın, Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'na gitmediği için hakkında arama kararı çıkartıldığı ve bu nedenle gözaltına alındığı öğrenildi.