Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Halil Gültekin Yerel Basın Kuruluşlarını Ziyaret Etti

Yozgat'ın Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Halil Gültekin ilçede yayınlanan yerel basın kuruluşlarını ziyaret etti.

İlçede huzurun sağlanması için yerel basın kuruluşların çok önemli olduğunu belirten Gültekin, " Sorgun'da dört tane yerel gazete bulunduğunu öğrendim. İlçe de dört gazete bulunması Sorgun'un gelişmesi için bence çok güzel bir olaydır. Emniyet ve basın kuruluşları olarak Sorgun'u daha ileriye götüreceğimize inanıyorum" dedi.
Sorgun'un sakin bir ilçe izlemini bıraktığını belirten Gültekin, " İlçeye atanalı fazla bir zaman olmadı fakat şu ana kadar Sorgun bende sakin bir ilçe izlenimi bıraktı. 55 bin nüfuslu büyüklükteki bir ilçeye göre gayet sakin ve huzurlu bir ilçe" diye konuştu.
İşsizliğin İlçe asayişine bir etken olduğunu vurgulayan Gültekin," Sorgun gördüğüm kadarıyla gelişen bir ilçe. İş olanakları da bu bağlamda olduğuna inanıyorum. Fakat gençliğimiz biraz daha çabuk zengin olma hayali kuruyor ve Sorgun'da ki işleri beğenmiyorlar. Geçenler asayiş olaylarından gözaltına alınan 2 tane gençle görüşme fırsatım oldu. Ne iş yapıyorsunuz dedim. Biri, "İstanbul'da şu işi yapıyorum. Biri Antalya'da şu işi yapıyorum."dedi. "Neden Sorgun'da çalışmıyorsunuz" dediğimde. Sorgun'da
maaşların az olduğunu söylediler. Demem o ki gençlerimize istedikleri iş imkanını bulabilir ve onları yönlendirirsek, suçu da onlardan o denli uzak tutabiliriz " ifadelerini kullandı.