İstanbul'da Ramazan Bayramı'nda Ulaşım Yüzde 50 İndirimli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan yazılı açıklamada, Ramazan Bayramı boyunca toplu taşıma araçlarının yüzde 50 indirimli olarak hizmet vereceği duyuruldu.

İBB Meclisi'nin aldığı karara göre İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş füniküleri ile İDO'nun şehir hatları vapurları yüzde 50 indirimli hizmet verecek. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi; 9 Eylül 2010 - Perşembe günü başlayacak Ramazan Bayramı'nı, İstanbullular'ın rahat ve huzurlu geçirebilmesi amacıyla bir dizi önlem aldı.
İETT; Arefe ve Bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken bütün tedbirleri alacak.
ULAŞIM A.Ş; Bayram tatili süresince tam kadro ve tam filo hizmet verecek. Bayramın üç günü boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise sıklaştırılarak gerçekleşecek.
İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO); Bayram süresince artacak yoğunluğa paralel olarak vatandaşların rahat ulaşımını sağlamak için gerekli düzenlemeleri yapacak.
İSKİ; Tüm İstanbul'da tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri arttıracak olan İSKİ, nöbetçi ekip sayısını da artıracak. İtfaiye ekipleri de 24 saat görev başında olacak.