İnsan Kaçakçılığı Yapan Çete Çökertildi

Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından 7 aylık takibin ardından Karaçoban'da yapılan operasyonla insan silah, insan ve sigara kaçakçılığı yapan bir çete çökertildi.

Karaçoban'da liderliğini M.Ö. ve M.T'nin yaptığı bir suç şebekesini 7 aydır takibe alan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz 1 Eylül'de operasyon düzenledi. Eş zamanlı yapılan operasyonda
Erzurum'dan M.T, H.T, M.T, A.D, D.K, A.Ö. ve Z.Ş., Karaçoban'dan M.Ö, M.Ö, N.Ö, M.F.K ve Ş.K, Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinden F.U. olmak üzere toplam 13 şüpheli silah, kaçak göçmen ve kaçak sigara ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.
Zanlıların ev, iş ve depolarında yapılan aramalarda 1 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ile yaklaşık 37 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Zanlıların, para karşılığı yurt dışına kaçırmaya hazırlandığı 110 kaçak göçmen polis tarafından gözetim altına alındı.
'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüt faaliyetleri' çerçevesinde gözaltına alınan 13 zanlı '6136 silah kaçakçılığı, göçmen kaçakçılığı ve sigara kaçakçılığı yapmak' suçlarından gözaltına alınan zanlılar, 4 Eylül'de adliyeye sevk edilecek.