Ferhat Tunç'tan Bazı Kürt Sanatçılara Tepki

Sanatçı Ferhat Tunç, referandumda 'evet' oyu kullanacak Kürt sanatçılara tepki göstererek, "Bunu kabullenemiyorum" dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi'nin Beşyol Kavşağı'nda düzenlediği mitingde sahne alan Ferhat Tunç, seslendirdiği şarkılarla alandakileri coşturdu. Sahnede bir konuşma da yapan Ferhat Tunç, "Boykot diyen sesinize ses olmaya geldim. Fazla konuşmak istemiyorum, AK Parti hükümeti hakkımızda yeni bir soruşturma açmak zorunda kalmasın. Ben bu referandumda 'evet' veya 'hayır' oyu veren Türk aydınlarını, sanatçılarını anlıyorum ama bir şeyi anlamakta zorlanıyorum. Sizin iradenize rağmen, sizin bu taleplerinize,
tepkilerinize rağmen, bence en utanç vesilesi olarak saydığım, bazı Kürt sanatçılarının yalakalık adına bu referandumda 'evet' demesidir. Bunu kabullenemiyorum" dedi.
Referandumu boykot etmek için çok fazla nedenleri olduğunu da söyleyen Ferhat Tunç, "Yaşıyor olsaydı sevgili Ahmet Kaya da bu referandumda boykot diyecekti" şeklinde konuştu.
Ferhat Tunç, Ahmet Kaya için timsah gözyaşı döken başbakanın Ferhat Tunç'u cezaevine tıkmak için elinden geleni yaptığını da öne sürdü.