Ak Parti Urlalılara Anayasa Değişiklik Paketi'ni Anlattı

Ak Parti İzmir Milletvekili Prof Dr Mehmet Tekelioğlu, Urla Garajı'nda minibüsçülerle bir araya geldi

Ak Parti İzmir Milletvekili Prof Dr Mehmet Tekelioğlu, Urla Garajı'nda minibüsçülerle bir araya geldi. Referanduma sayılı günler kala daha çok insana ulaşmak için çalışmalarını sıklaştıran Tekelioğlu, 12 Eylül günü 'Anayasa Değişiklik Paketi' için 'Neden evet' denmesi gerektiğini açıkladı.
Öte yandan, muhalefetin 'AK Parti, Yüce Divana gitmekten korktuğu için kendi yargısını oluşturmaya çalışıyor' söylemlerine açıklık getiren Prof. Dr. Tekelioğlu, "Bunlar tamamen yalan. Durum çok açık bir şekilde ortada. Getirilen yeniliklerde AK Partiye ya da kişiye özel yarar sağlayacak hiçbir şey yok. Bunları söyleyenler kendilerinde hiç iktidar olma şansı görmüyorlar. CHP, anayasa paketinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gitti. Biliyorsunuz Anayasa Mahkemesi'yle aramız iyi değil ama buna rağmen inceledi ve 'Bu pakette anayasaya aykırı bir şey yok" dedi
1982 Anayasası'nın bugünün Türkiye'sine uymadığını ve değiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Prof Dr Tekelioğlu, şunları söyledi: "AK Parti kendi yargısını yaratıyor diyenlere sormak lazım. Mevcut Anayasa Mahkemesi'nin 11 asil 4 yedek üyesi yeni Anayasa Mahkemesi'nin asil üyeleri oluyorlar. Geri kalan 2 üye Sayıştay ve barolar kontenjanından geliyor. Bu mu Ak Parti yargısı yaratmak? HSYK'nın mevcut 7 üyesi yeni kurulun da üyesi oluyor. 10 üyeyi de Türkiye'deki birinci sınıf hakimler yani 20-25 yıldır hakimlik yapanlar kendi aralarından seçiyorlar. Bu 10 üye AK Partili mi olacak? 22 üyeli HSYK'nın geri kalan 4 üyesi de Cumhurbaşkanı'nca atanacak. 7 üyeli eski HSYK'da Bakan ve Müsteşar 2 üyeyi daha yanlarına aldı mı hakimiyeti ele geçirebilir. Oysa 22 üyeli yeni HSYK'da bu mümkün mü? 'Hayır'cılar bu gerçekleri halkımızdan saklamaya çalışıyorlar. İnanıyorum ki halkımız paketin içeriğini anladıktan sonra en sağlıklı kararı verecektir" dedi.