Ak Parti Milletvekilleri Yatırımları Yerinde İnceledi

AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Başkanı Av

AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu ve İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yağcı ile birlikte merkezi hükümet tarafından Kars'ta yapılan yatırımları yerinde yerin de inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.
Kars'ın her tarafında inşaat alanlarının olduğuna dikkat çeken AK Parti Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven, Kars'a tarihinde en çok yatırımın AK Parti döneminde yapıldığını vurguladılar.
Kars'ın her tarafının şantiye alanına çevrildiğini belirten Milletvekili Zeki Karabayır, "Doğalgaz geldi. Araştırma hastanemiz bitmek üzere kısmet olur ise Ekim ayında açılışına yapacağız. Türkiye'nin en modern havaalanı terminali burada yapılıyor. Terminal uluslar arası standartlarda olacak. Belediye Başkanlığı tarafından kanalizasyon ve su şebekelerimiz yenileniyor. Şehir merkezine iki büyük okul, ilçelere hastane, köylere sağlık ocağı yapılıyor, KÖYDES çalışıyor, barajlarımız doluyor, kentsel dönüşüm projeleri gerçekleşti ve daha sayamayacağımız çok önemli projeler hayata geçirildi. Ve bunların hepsi Kars tarihinde AK Parti hükümeti döneminde oldu. Biz laf değil, iş yapıyoruz" dedi.
ONLAR MUHALEFET YAPIYOR BİZ HİZMET!
Yapılan yatırımları basın mensuplarıyla birlikte gezen AK Parti Milletvekilleri, diğer partililerin muhalefetten başka bir işe yaramadıklarını söylediler.
AK Parti Milletvekili Mahmut Esat Güven, "İşte arkadaşlar yapılan hizmetleri birlikte görüyoruz. Biz reklam olsun diye yatırım yapmıyoruz. Biz Kars'a Karslılara yatırım yapıyoruz. Bize oy verip meclise gönderdiler. Bizim görevimizde bu halka, bu ile hizmet etmektir. Ama, ne yazık ki muhalefet bu hizmetleri görmezden gelip karalama çalışmaları yapıyor. Bizim için muhalefet çok da önemli değil, onlar muhalefet yapsınlar ama biz hizmet edelim" diye konuştu.
BİZ HÜKEMET OLARAK EĞİTİME ÇOK ÖNEM VERİYORUZ.
Kars merkezde yaptırılan 24 derslikli Atatürk İlköğretim Okulu, 16 derslikli Fen Lisesi, 300 kişilik pansiyon, spor salonu altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı çalışmaları hakkında da bilgiler alan Milletvekilleri, "AK Parti iktidarının Kars'a büyük ve önemli yatırımlar yaptığını vurguladılar.
AK Parti Milletvekilleri; "TOKİ, Atatürk İlköğretim Okulu ve Fen Lisesi'ni yeniden inşa ediyor. Şimdiden Kars'ımıza hayırlı olsun. Eğitim sorunlarını çözen toplumlar her alanda gelişen toplumlar olmuştur. Ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında yer alması yolunda hedefimiz eğitim ve öğretimde kaliteyi arttırmaktır. Ülkemiz, iktidarımız sayesinde eğitimde fırsat eşitliğini sağlamış, fiziki ve donanımsal sıkıntılarını çözmüştür. Kars'ımız ise her yönden donanımlı, bilgili ve aydın gençler yetiştirir konuma gelmiştir. Geleceğimizin güvencesi ve en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı ülkemiz ve ulusumuz adına en iyi bir şekilde yetiştirmek kolay bir süreç değildir. Onların bu süreçte her yönden büyük bir desteğe ihtiyaçları bulunmaktadır. Kars'ta; Valimiz, Belediye Başkanımız ve bizler her zaman bu desteği yavrularımıza sağlamaya hazırız" şeklinde konuştular.
Yenişehir Mahallesi'nde inşaatı tamamlanmak üzere olan 16 derslikli Kars Fen Lisesi, 300 kişilik pansiyon, spor salonu, altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı ve şehir merkezinde inşa edilen 24 derslikli Atatürk İlköğretim Okulu inşaatının kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak.
YATIRIMLAR DSİ LOKALİNDE DEĞERLENDİRİLDİ
Kars'taki yerel ve yaygın basının temsilcileri ile birlikte yatırımları yerinde inceleyen AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Genel Meclis Üyesi Muzaffer Yağcı ile Ak Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu daha sonra Devlet Su İşleri (DSİ) Lokaline gelerek durum değerlendirmesi yaptılar.
Milletvekili Zeki Karabayır; "Kim ne derse desin biz işimize bakıp hizmet üretiyoruz. Dedikodularla işimiz yok. Yapılan yatırımlar ortadadır, takdir Kars halkınındır" derken, Milletvekili Mahmut Esat Güven ise " Kars'a yapılan yatırımların artarak devam edeceğini, eğitim ve sağlık başta olmak üzere her alanda Kars'ın gelecek yüz yılı için plan ve projelerin yapıldığını" vurguladı.
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, "Bütün Karslıların yapılan hizmetlere sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Bizler bugün varız, yarın yokuz, Kars burada baki kalacaktır. Bu anlamda lütfen ama lütfen hizmetlere sahip çıkalım" dedi.
Kars son yıllarda her alanda en çok yatırım yapılan il olarak dikkat çekiyor. Kars'ın Kars-Tiflis-Bakü demiryolu hattının açılması ile önemli ticaret merkezi olacağı kaydedildi.