Türk Kamu Sen İl Temsilcisi Bayraktar: Sınavların bakanlıklara verilmesine karşıyız

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nda patlak veren kopya skandalının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi yapacağı sınavla öğretmen alacağı yön

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nda patlak veren kopya skandalının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi yapacağı sınavla öğretmen alacağı yönündeki açıklamasına Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilciliği tepki gösterdi.

Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, sendika binasında basın toplantısı düzenledi. Bayraktar, bazı memurluk sınavlarının bakanlıklara verilmesine tamamen karşı olduklarını açıklayarak, siyasallaşmış bakanlık ve bazı kurumların yapacağı memur alımı sınavlarının şaibeye neden olacağını iddia etti.

10 Temmuz'da yapılan KPSS'de soruların sızdırılmasının ardından hükümetin memur alım sınavlarını ÖSYM'den devralmasına tepki gösteren Bayraktar, "KPSS'de hırsızlığın siyaseti, ideolojisi olmaz. Bu bir kul hakkı gasbıdır. Bu sınavlarda kopya çekenler en ağır şekilde cezalandırılmalı. Bunu fırsat bilen bazı bakanlıkların alacakları personele kendilerinin sınav yapacak olmasına ise siyasi nedenlerle karşıyız." dedi. Kamu Sen İl Temsilcisi Bayraktar ayrıca, kamu çalışanlarının maaşlarında daha fazla iyileştirme yapmak için Uzlaştırma Kurulu kararlarını görüşmek üzere Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'yı toplantıya davet ettiklerini de sözlerine ekledi.