TAYAD'lılarla sağ görüşlü üniversite öğrencileri arasında taşlı kavga: 3 yaralı

Ankara'ya gelen Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi 20 kişilik grup ile Gazi Üniversitesi öğrencileri taşlarla birbirine girdi. İki gru

Ankara'ya gelen Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi 20 kişilik grup ile Gazi Üniversitesi öğrencileri taşlarla birbirine girdi. İki grup polisin müdahalesi sonucu ayrıldı.

İstanbul'dan yaya olarak Ankara'ya gelen TAYAD üyesi 20 kişilik grup, yürüyüşlerine devam ederken Gazi Üniversitesi kampüsünün önünden geçti. Tam bu sırada yol üzerinde bekleyen 50 kadar sağ görüşlü üniversite öğrencisi, TAYAD'lılara sözlü tacizde bulundu. TAYAD'lıların da karşılık vermesinden sonra, iki grup birbirlerine taşla saldırdı. Atılan taşlardan sağ görüşlü öğrencilerden 3'ü yaralandı. Arkadaşlarının yardımıyla taksilere bindirilen öğrenciler, hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

Araya giren Çevik Kuvvet polisi iki grubun birbirine girmesini engelledi. Polislerin, grupları ayırmak için biber gazı kullandığı öğrenildi.

TAYAD'lılar, Çevik Kuvvet polisinin aldığı geniş güvenlik önlemi altında Abdi İpekçi Parkı'na doğru yürümeye devam etti.

Celal Bayar Bulvarı üzerinde yürüyen grup ile güvenlik tedbiri alan polisler arasında bir süre sonra arbede çıktı. Arbede sırasında TAYAD'lıların kameramanlara da saldırdıkları görüldü.

Öte yandan gruptan polise saldırıda bulunan kişilerin gözaltına alınabileceği iddia edildi.