Savarona Yatında Fuhuş Operasyonunda Yakalanan 18 Kişi Antalya'ya Gönderildi

Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından 7 ay önce başlatılan fuhuş operasyonu ile ilgili olarak Göcek'te demirli Savarona yatında gözaltına alınan 14'ü kadın 18 kişi Antalya'ya sevkedildi.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü ve 7 ay önce başlayan planlı çalışmalarla süren fuhuş operasyonu Atatürk'ün son günlerini geçirdiği Savarona yatına kadar ulaştı. Operasyon kapsamında uluslararası fuhuş şebekesine yönelik çalışmalarını tamamlayan jandarma dün sabah saatlerinde Antalya, İstanbul ve Muğla'da belirlenen adreslere baskın düzenledi. Operasyonun en dikkat çekici kısmı ise Muğla'nın Fethiye ilçesi Göcek beldesi açıklarında bulunan ve Atatürk'ün manevi hatırasının bulunduğu Savarona
yatına yapılan baskın oldu. Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Göcek Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 6 botla sabah saatlerinde Savarona yatına baskın yaptılar. Sabah saatlerinde Göcek beldesi açıklarında gerçekleştirilen baskında aralarında yabancı iş adamlarının da olduğu ünlü isimler ile Rusya ve Kazakistan'dan getirilen 14 kadın ve 4 erkek gözaltına alındı. Yaklaşık 6 saat boyunca gemide arama yapan jandarma ekipleri, ünlü işadamlarını gemide yapılan işlemlerin ardından burada serbest bıraktı.
Gemide yakalanan 13'ü yabancı 14 kadın ve 3'ü yabancı 4 erkek, yapılan işlemlerin ardından Göcek Jandarma Komutanlığı'na getirildiler. Dışarıya çıkarılmayan ve burada sağlık kontrolünden geçirilen gözaltındaki zanlılar daha sonra Antalya'ya sevkedildiler. Zanlıların çıkışında ve araçların ilerleyişinde gazetecilerin görüntü almaması için yoğun tedbir alındığı görüldü. Savarona yatını kısa sürelerle yüksek ücret ödeyerek kiralayan fuhuş şebekesinin Rusya ve Kazakistan'dan getirttiği bazıları 18 yaşından
küçük kızları iş adamlarına para karşılığı pazarladıkları iddiaları Göceklileri de rahatsız etti. Rus ve Kazak kızlarının pazarlandığı iddiası ile gerçekleştirilen operasyonu meraklı gözlerle izleyen Göceklilerden restoran işletmecisi Hasan Aslan, "Gemidekilerden 1'i kadın 3 kişi bugün öğlen saatlerinde buraya gelerek yemek yediler. Kadın yabancıydı, diğer 2 kişi Türk idi.. Normal olmayan bir hareketleri yoktu. Yemekten sonra gemidekiler için 100 tane ekmek alıp gittiler" dedi.