Mestan Günel, 'Gülün Dibi' Adlı Şiir Kitabını Tanıttı

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, eski öğretmenlerden kırtasiyeci Mestan Günel, dostları için bir şiir kitabı yazarak halka tanıttı.

Mestan Günel, 'Gülün Dibi' Adlı Şiir Kitabını Tanıttı
Mestan Günel'in 112 sayfadan oluşan "Gülün Dibi" adlı şiir kitabı 10.5x17 ebadında cep kitabı olarak kendisi tarafından az sayıda basıldı.
Gülün Dibi şiir kitabını, Gediz için mütevazi ama güzel bir kültür faaliyeti sayılabileceğini belirten Mestan Günel, kitabın arka kapağına "Ben kendimi gülün dibinde buldum" diye başlayan bir Kütahya türküsünden parça koyduğuna işaret ederek, türküde geçen "Gülün Dibi" kaydını, kitabına isim olarak seçtiğini söyledi.
Şair Mestan Günel, kitapta aynı isimde bir de şiir bulunduğunu, kırmızı rengin hakim olduğu kapağındaki kırmızı gül figürünün de "Gülün Dibi" adına uygun düştüğünü kaydetti.
İkinci sayfada "Şiir denilen bu sihirli iksir meraklısı içindir" diye bir uyarı ile başlayan kitapta 110 şiir yer alıyor, bir özgeçmiş, Cahit Zarifoğlu'dan bir alıntı ve içindekiler bölümüyle bitiyor. Şiirlerin teması ayrılık, özlem, mutluluk, hüzün, sevgi, çocuk, ölüm, öteler, anılar, gelecek kaygıları, sevinç paylaşımı, mutlu olma sevinci, umutlar ve çevreye bağlılık gibi birçok konuları içeriyor.
Sanat anlayışından bahseden Şair Mestan Günel, "Sanat, insanın gelişmesi ve mutluluğu içindir. Sanat bir maksat içindir veya sanat sadece sanat içindir, görüşleri abartılı görüşlerdir. Doğrusu, şiiri leziz bir yemeğe benzetirsek, içinde tuz kadar maksat, sofra dolusu sanat olmalıdır. Herkesin sanat ve edebiyattan çok anlaması gerekmez. Zaten mümkün de değil. Ama özellikle bir meslek icra edenlerin, biraz edebiyat bilmeleri başarı için iyi olur. Yaşama sevinci isteyenlere ise, bana göre, ilaç gibidir. Sanatın hangi dalıyla olursa olsun ilgilenenler, ince duyguları yaşarlar ve yaşatırlar."
Şiirlerin devamının geleceğini ifade eden Mestan Günel, yakında Haşim'in Rüyaları, Gülün Dikeni isimli 2 kitabının çıkacağını, kitaplarını ticaret maksadıyla değil, dostlarıyla paylaşmak için hazırlayıp bastığını dile getirdi.