Bursa'da Ak Parti'ye Büyük Teveccüh

Bursa'da bin 200 denekle yapılan araştırmada AK Parti'nin oylarını yüzde 50'ye çıkarmasının memnuniyet verici olduğunu belirten İl Başkanı Sedat Yalçın, "Partimize referandumun ardından büyük bir teveccüh var

Bursa'da bin 200 denekle yapılan araştırmada AK Parti'nin oylarını yüzde 50'ye çıkarmasının memnuniyet verici olduğunu belirten İl Başkanı Sedat Yalçın, "Partimize referandumun ardından büyük bir teveccüh var. Büyük üye kampanyasıyla 3 ayda 70 bin yeni üye hedefliyoruz. Referandum sürecinde sğalıklı duruş gösteremeyen partilerde sorunlar başladı. Bursa teşkilatları olarak farklı kesimlerden Bursalıları, çeşitli, kurul, komisyon ve projelerde, yerel yönetimlerde fikir üretmeye davet ediyoruz" dedi. 11-21 Eylül tarihleri arasında yapılan araştırmada Bursa'da CHP'nin oyu yüzde 24, MHP'nin oyu ise yüzde 13 olarak ölçüldü.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, özel bir şirket tarafından bin 200 denekle yapılan anketin ardından değerlendirmelerde bulundu. Bursa'da referandumda yüzde 56,5 evet oyu çıktığını, batıdaki iller arasında Bursa'nan kendi kategorisinde en yüksek evet oyu çıkan il olduğunu anlatan Sedat Yalçın, "Halkımız sağduyu ile hareket ederek, referandumun içeriğini onayladığını, ciddi destekle ifade etti. Yeni bir anayasal yapıya ulaşma yönünde yeni bir umut oluştu Türkiye'de. İnsanlarımız bireysel hak ve özgürlüklerinin daha da artacağı demokratik ortama, yeni bir hukuk sistemine evet oylarıyla destek verdiler. Bütün Bursalılara teşekkür ediyorum" dedi.

"AK PARTİ'YE BURSA'DA 70 BİN YENİ ÜYE"

Referandumda evet diyenlerin de hayır diyenlerin de ülkenin daha iyiye gitmesini istediğini kaydeden Başkan Sedat YAlçın, "Bu süreçte kutuplaşma adına çalışmalar yapılmasaydı büyük ekseriyetle "evet" çıkardı. Bugün yeniden halk oylaması yapılsa daha fazla evet çıkar. Vatandaşlarımız bu anayasa değişikliklerinin madde madde hayata geçtiğini görecekler. Bugün yurtdışına çıkışı engelleyen işlemler kaldırıldı. Bugün itibariyle vatandaşlarımız mahkeme kararı olmadığı sürece yurtdışına çıkıyor. Uyum yasaları meclis açılır açılmaz gündeme gelecek" diye konuştu.
Bursa'da AK Parti'nin 2007 yılında yüzde 50,7 oy aldığını, 2009 seçimlerinde İl Genel Meclisi'ndeki oyunun yüzde 43 olduğunu hatırlatan Sedat Yalçın, "Referandum çalışalarında halkla iletişim kurduk, Bursa'da AK Parti'nin gelecekle ilgili vizyonunu yerli yerine oturttuk. Mevcut potansiyeli dizayn ettik. Partimize büyük bir eğilim ortaya çıktı. Bir çok kesimden insanlarımız partimize üye olmak için müracat ediyorlar. Büyük üye kampanyamız başlıyor. Önümüzdeki 3 ayda 70 bin üye planlıyoruz. Yapılan bu anket de bunu doğruladı. Her iki kişiden birisi "AK partiliyim" diyor. Bu oran 2007 seviyesini tekrar yakaladığımızı gösteriyor. Halkımıza güvenden dolayı teşekkür ediyorum. Doğru adresi işaret ediyorlar. Değişim ihtiyacı karşılayacak; lideri, kadroları, programıyla Türkiye'yi gerçekten gelişmiş çağdaş ülkeler, birinci sınıf demokrasi, işleyen hukuk sistemi, verimli ekonomiye kavuşturacak program Ak Parti'nin programıdır" diye konuştu.

"2011 SEÇİMLERİNDE REFERANDUM DURUŞU ETKİLİ OLACAK"

Referandum sürecinde sağlıklı bir duruş gösteremeyen partilerde sorunların başladığını ifade eden Başkan Sedat Yalçın, "Bazı partilerde tabanla üst yönetim arasında fikir uyuşmazlıkları ortaya çıktı. Biz başka partilerin içişlerine karışmayız ama vatandaşın nabzını tutuyoruz. Millete rağmen, toplumun iradesine rağmen, siyasi partiler bir duruş göstermemeli. AK parti olarak buna dikkat ediyoruz. Milletin isteği doğrultusanda politikalar üretiyoruz. Milletin iyiliği için referandumu hayata geçirdik. Farklı partiler, büyük bir açmaza ve çelişkinin içine düştüler. Kendi tabanlarına izah edemeyecekleri pozisyon tuttular. 2011 seçimlerinde referandumdaki duruşların etkili olacağı kanaatindeyim. AK Parti'nin doğru bir yerde durduğu daha iyi anlaşılacak. Katılımlar gösteriyor. Bursa teşkilatları olarak farklı kesimlerden Bursalıları çeşitli kurul, komisyonlarda çalışmaya davet ediyorum. Ülkeye değer katmak isteyen, fikri, projeasi olan yerel yönetimlerle ilgili düşünceleri olanları bizimle paylaşmaya çağırıyoruz. Hükümetimize iletmek istedikleri konuları, üye olarak ya da komisyonlarımızda çalışarak hayata geçirebilirler" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE İŞSİZLİK PROBLEMİNİN ÇÖZÜMÜ MESLEK EDİNMEDEN GEÇİYOR"

Sedat Yalçın, ankette Bursa'daki en büyük problemin işsizlik, hayat pahalılığı ve ulaşım sıkıntısı olduğunun hatırlatılması üzerine, ise dünyanın küresel krizden yeni çıktığını Türkiye'de ise işsizlik oranlarının 2,5 puan düştüğünü kaydederek, "Avrupa ve Amerika'da krizin etkileri yoğun yaşanıyor. Talepte sıçrama yok. Bizimle ihracat yaptığımız ülkeler dış ticaretimizi etkiliyor. Türkiye 2010'un iki çeyreğinde yüksek büyüme gösterdi. Rakamlar Türkiye'nin kriz öncesi seviyeye geldiğini gösteriyor. Son bir yılda işsizlik 2,5 puan düştü. Bu aynı sürede Avrupa Birliği'nde binde 6 arttı. Türkiye çok iyi idare ediyor sistemi. Ama dünyanın en büyük krizlerini geçirdiğimizi unutmayalım. Mevcut işyerlerinde eğitimli, o işe uygun istihdam edilecek personel yetiştirmek de önemli. Mesleki eğitime ciddi ağırlık veriliyor. İnsanlarımızın mutlaka meslek edinmeleri, işsizlik probleminin çözümünün meslek edinmeden geçtiğinin bilinmesi gerekir. Türkiye'de mesleksizlik problemi var. Yüksek teknoloji kullanımı da işsizliği artıran nedenlerden biri. Türkiye ileri teknolojiye yöneliyor. Daha az istihdam getiriyor. Tüm yeni durumları dikkate alarak, tarımdaki gelişmeleri iyi izleyerek işsizliğe çözüm üretmeye çalışıyoruz. Tarımdan hizmet ve sanayi sektörüne geçişleri belli planda yönetmeliyiz. Tarımdaki istihdam yüzde 30'lardan yüzde 23'lere kadar indi. . Nüfusumuz genç ve bu genç nüfusumuzu istihdam etmek için yatırım yapılabilir ülke pozisyonunun güçlendirilmesi gerekiyor. Referandumda gündeme gelen demokratikleşme ve hukuk sistemindeki düzenlemeler Türkiye'nin rekabet gücünü artıracak düzenlemelerdir. Türkiye'ye ve hukuk sistemine olan güveni artıran düzenlemelerdir. Türkiye ne kadar demokrat ve iyi hukukla yönetilirse, doğrudan sermaye yatırımları artacaktır. Türkiye'nin terörle ilgili başarılı çalışmaları netice alındığında Türkiye'de büyük bir yatırım patlaması olacağı kanaatindeyim. Bu da işsizlik probleminin çözümünde büyük katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.