Ordu Valiliği 'Places2 be' projesini başlattı

Ordu Valiliği, '2015 Ordu' projesine destek olmak amacıyla 'Grundig Hayat Boyu Öğrenme Hibe Programı' kapsamında hazırlanan 'Places2 be' projesini baş

Ordu Valiliği, '2015 Ordu' projesine destek olmak amacıyla 'Grundig Hayat Boyu Öğrenme Hibe Programı' kapsamında hazırlanan 'Places2 be' projesini başlattı.

Fransa'nın Fitou şehrinde yapılan ve 3 gün süren "Places2 be" projesinin başlangıç toplantısında, her delegasyon kendi ülkesiyle ve şehriyle ilgili tarihi, turistik, sosyolojik ve ekonomik alanda genel bilgiler veren sunumlar yaptı. Proje Yöneticisi Ersin Erdoğan, Türkiye grubunda yer alan kişilerin tanıtımını yaptıktan sonra slayt sunumu eşliğinde Türkiye ve Ordu'yla ilgili genel bilgiler sundu. Türkiye'nin idari yapısı ve yönetim şekli konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Proje ortağı şehirlerin tanıtımına yönelik her türlü bilgi ve fotoğrafların yer alacağı web sitesinin içeriği ve detayları konusunda ortak bir çalışma yapıldı. Projenin her aşamasının web sayfası üzerinden takip edilmesi ve proje süresince her türlü güncellemenin yine web sayfası üzerinden yapılması kararlaştırıldı. Projeyle ilgili tüm detaylı bilgilerin yer alacağı web sayfasında, proje içinde yer alan ülkelere ait bilgilerin web sayfasına yüklenmesi, proje kapsamında yer alan tüm faaliyetlerin web sayfası üzeriden görülüp izlenmesi benimsendi.

Proje için özel bir logo oluşturulması görevi Türk ortağa verilerek projeyle ilgili her türlü ekleme ve duyurunun web sayfasından yapılması, proje kapsamında yer alacak her bir konunun ayrı bir başlık altında değerlendirilmesi ve tanıtılması üzerinde görüş birliği sağlandı. Projenin içinde yer alacak çalışmalar, etkinlikler ve aktiviteler konusunda da karşılıklı görüş alış-verişinde bulunuldu.

Proje kapsamında her ortak kendi bölgesinde gizli kalmış yerleri keşfedip tarihi yerleri ortaya çıkaracak. Tarihi köklerini araştırıp varsa hikayesini yörede yaşayan yaşlı insanlardan öğrenerek web sitesinde yayınlayacak. Temas ve çalışma grupları oluşturularak yerel halkla ve kamu yöneticileriyle yakın çalışma ve işbirliği sağlanacak. AB kültürleri ile diğer toplumlar arasında öğrenme ve entegrasyon süreciyle ilgili bir çalışma yapılacak. Genç nüfusun temsilcileri ile eski ve büyük aileler arasında iletişimi sağlayarak geçmişin hikayelerini geleceğe aktarılacak. Ordu Turizm Hizmet Birliği'nin yeni hazırlanan tüzüğü diğer ortaklara örnek olması için web sayfasına konulacak.

Proje kapsamında 2012 yılı sonunda Avrupa'nın 5 şehri ile ortak bir "Turizm Rehberi" ve "Web Sitesi" oluşturulacak. Hazırlanacak rehberin "İnovasyon Transferi Projesi" ile ortak ülkelerde yayımı ve dağıtımı yapılacak. Proje ortağı olan şehirler arasında çalışma ziyaretleri olacak. Projenin "2015 Ordu" projesine önemli katkı yapması bekleniyor.