Mehmet Akkuş: Uludağ'ı uluslararası arenada pazarlamalıyız

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB)'nin Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Uludağ'ın uluslararası arenada pazarlanması gerektiğ

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB)'nin Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Uludağ'ın uluslararası arenada pazarlanması gerektiğini belirtti.

TÜRSAB kuruluşunun 38. yıldönümü münasebetiyle TÜRSAB Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş ve yönetim kurulu üyeleri ilk önce Atatürk anıtına çelenk koydu. Ardından Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta'yı ziyaret eden Akkuş ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa turizmi hakkında açıklamalarda bulundu. Vali Vekili Ahmet Usta, valiliğin 2007 yılından buyana Bursa'nın sanayi kimliğinin yanı sıra, turizm kimliğini de ön plana çıkarmak için büyük çaba harcadığını söyledi. Turizm açısından yaz aylarının bereketli geçtiğini kaydeden Usta, turistlerin rahat tatil yapması için herkesin üstüne düşen görevi yapması gerektiğini dile getirdi. Turistlerin altın yumurtlayan bir tavuğa benzediğini kaydeden Usta, "Turist rahat etmek isteyen, tatil yapmaya giden insan demektir. Bursa olarak turisti buraya getirmek yetmez. Turist için herkesin görevi vardır. Turizmde süreklilik önemli. Bunun ayağı kesilirse, turizm pastasının ayağı kesilmiş demektir." şeklinde konuştu.

Turizm sektörünün aynı zamanda 40-50 yan sektöre de istihdam sağladığına dikkat çeken Vali Vekili Usta, "Bursa'nın geleceği turizmdedir. Yabancılarla yaşamasını bilen bir halkımız var. Turistler altın yumurtlayan tavuktur. O yumurtayı almak için tavuğu boğazlamamak lazım. Sürekli bakıldığı zaman, o tavuk Bursa için yumurtlamaya devam edecektir." dedi.

TÜRSAB Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş da, son 2-3 yılda turizm alanında çok güzel adımlar atılarak zincirlerin kırıldığını belirtti. Yaklaşan kış mevsimi öncesi Uludağ'daki planlamaların tamamlanması gerektiğini vurgulayan Akkuş, bir dünya ve Bursa markası olan Uludağ için önemli projeler hazırlanması talebinde bulundu.

Avrupa'da herkesin Uludağ'ı tanıdığını anlatan Akkuş, "Bir an önce yeni planlama ile ulusal ve uluslararası arenada Uludağ'ın pazarlanması lazım. Valimizin Uludağ konusunda hassas davranması çok önemli. Dünyada tanınan bir marka olan Uludağ'a sadece sırtımızı yasladık. Şu an gölgesinden faydalanabiliyoruz. Artık Uludağ için önemli adımlar atmalıyız." şeklinde konuştu.