Irak'taki Amerikan Kuvvetlerinin Komutanı Austın Ankara'ya Geldi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Kuzey Irak'a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından bugün Irak'taki Amerikan Kuvvetlerinin Komutanı Orgeneral Lloyd Austin temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi.

Irak'taki Amerikan Kuvvetlerinin Komutanı Orgeneral Austin sabah saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı'na geldi. ABD Büyükelçiliği yetkilileri tarafından karşılanan Austin, Ankara'daki temasları çerçevesinde ilk olarak Genelkurmay Karargahı'nı ziyaret edecek. Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner ile görüşecek olan Austin'in, daha sonra İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile bir araya geleceği öğrenildi. Görüşmelerde terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'tan tasfiyesine yönelik hazırlanan eylem planı masaya
yatırılacak. PKK'nın hareket serbestisinin kısıtlanması ve lojistik imkanlarının kesilmesine dönük önlemler içeren söz konusu planın nasıl uygulanabileceği ele alınacak.
1 Eylül'de eski komutan Ray Odierno'dan görevi devralan Austin Irak'ta 'danışman' statüsünde kalan 52 bin Amerikan askerine komutanlık yapıyor.