Bayat'ta 'Kültür Tanıtım Ve Bal Şenlikleri' Düzenlenecek

Çorum'un Bayat ilçesinde kaynaşma ve tanıtım amacıyla '1. Bayat Kültür Tanıtım ve Bal Şenlikleri' düzenlenecek.

Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü'nün girişimleriyle düzenlenen festival, 2 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek. '1. Bayat Kültür Tanıtım ve Bal Şenlikleri' adıyla düzenlenecek festivalde çeşitli etkinliklerle halkın kaynaşması ve Bayat'ın tanıtımının yapılması amaçlanıyor.
Festival kapsamında yarışmalar, kültürel gösteriler, sportif faaliyetler ve çeşitli eğlenceler ile konser etkinlikleri olacak. 2 Ekim Cumartesi günü saat 11.00'de başlayacak festivalde sünnet çocukları gezdirilecek ve Çorum Belediyesi Mehteran Takımı gösteri yapacak. Bal ve şiir yarışmalarının yapılacağı programda, Bayat Belediyesi hizmetlerinin toplu açılışı gerçekleştirilecek.
Festivalde belediye tarafından düzenlenen Kurumlar arası Futbol Turnuvası'nda dereceye giren takımlar ödüllendirilecek. Etkinlikler, akşam saatlerinde ateş gösterileri ve Nergis Ay konseri ile sona erecek. Festivale Çorum, Ankara ve İstanbul'dan çok sayıda Bayatlının katılması bekleniyor.

KÜLTÜREL FALİYETLER ÖN PLANDA OLACAK
Bayat'ta düzenlenecek ilk festivalde kültürel faaliyetlere de yer verilecek. Festival kapsamında bütün halkın katılabileceği "Bayat" konulu şiir yarışması gerçekleştirilecek.
Bayat Belediyesi tarafından bu yıl 2. düzenlenen Kurumlar arası Futbol Turnuvası'nın final maçı festival günü yapılacak. Mini bir törenle final maçında turnuva şampiyonu olacak takıma ödülü verilecek. Şampiyon takıma ödülünü festivale katılması beklenen İl Gençlik ve Spor Müdürü Haşim Eğer'in vermesi bekleniyor.

TOPLU HİZMET AÇILIŞI
Festival günü Bayat Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ve bu yıl hayata geçirilen hizmetlerin toplu bir açılışı yapılacak. Açılış, festivale katılması beklenen AK Parti Çorum Milletvekilleri ile İlçe Belediye Başkanı Ekrem Ünlü tarafından festival alanında gerçekleştirilecek.

SÜNNET ŞÖLENİ VE BAL YARIŞMASI DÜZENLENECEK
Festival kapsamında Bayat'ta üretilen en iyi ballar yarışacak. Kekik Balı olarak ünlenen Bayat balı, ilçenin birçok bölgesinde üretiliyor. Arıcılığını oldukça geliştiği Bayat'ta üretilen balların bu etkinlikle tanıtımlarının yapılması amaçlanıyor.
Bayat'ta ilk sünnet şöleni bu yıl festival kapsamında düzenlenecek. Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, 1. Bayat Kültür Tanıtım ve Bal Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan sünnet şöleninde yaklaşık 30 çocuğun sünnet olacağını bildirdi. Sünnet çocukları, festival günü Çorum Belediyesi Mehteran Takımı ile birlikte şehir içinde gezdirilecek.
Festival programı hakkında İHA muhabirine bilgi veren Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, "İnsanların en hayırlısı, insanlara en fazla hizmet edendir" düsturu ile devraldıkları Bayat Belediyesi'ni en kısa zamanda hak ettiği noktaya çıkarmanın öncelikli hedefleri olduğunu belirtti. Başkan Ünlü, "İlçemizin gelişim seviyesini ve halkının yaşam kalitesini sürekli arttırmak maksadıyla etkinlikler ve faaliyetlerde bulunmak misyonumuz, Bayat Belediyesinin belediyecilikte öncü ve örnek olmasına katkı sağlamak
vizyonumuzdur. Halkımızı modern, çağdaş ve standartları yüksek bir ilçede yaşatmak için çalışmalarımız devam etmektedir. İlçemizi sosyal yönden gelişmiş bir ilçe yapacağız" dedi.
Kendilerine görev saydıkları bir diğer konunu ilçenin geçmişiyle olan kopukluğunun giderilmesi olduğunu açıklayan Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, halkın yaşadığı çevreyi daha iyi tanımasının önemine dikkat çekti. Ünlü, bu yolda kendisine ve belediyeye destek veren herkese teşekkür etti.