Akşehir'e 200 yataklı bölge hastanesi için firma ile sözleşme imzalandı

Sağlık Bakanlığı tarafından Akşehir'de yaptırılacak 200 yataklı bölge hastanesinin ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandı. Firma yetkilileri A

Sağlık Bakanlığı tarafından Akşehir'de yaptırılacak 200 yataklı bölge hastanesinin ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandı. Firma yetkilileri Akşehir Belediye Başkanı Op. Dr. Mustafa Baloğlu'nu makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Akşehir'de inşa edilmesi planlanan 200 yataklı Bölge Hastanesi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 3 Ağustos'ta ihalesi yapıldı. Akşehir Seyran Mahallesi, Demirağaç mevkiinde halk arasında 'Yeni Mezarlık Yeri' adıyla bilinen Akşehir Belediyesi'ne ait taşınmazın, 38 bin m2'si hastane yapılması amacıyla 2009 yılında Maliye Hazinesi'ne devredilmişti. Bu arsaya yaptırılacak 200 yataklı bölge hastanesi için yapılan ihaleyi kazanan Ekinciler Holding-Ekintaş İnşaat San. Tic. AŞ ile sözleşme imzalandı.

İhaleyi kazanan firma yetkilileri, Akşehir Belediye Başkanı Op. Dr. Mustafa Baloğlu'nu makamında ziyaret ederek yapılacak hastane projesi hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Baloğlu, "İlçemiz, Seyran Mahallesi, Demirağaç mevkiinde halkımız arasında 'Yeni Mezarlık Yeri' adıyla bilinen belediyemize ait taşınmazın 38 bin m2'si hastane yapılması amacıyla 2009 yılında Maliye Hazinesi'ne devredilmiş ve buraya yapılacak hastane için 3 Ağustos'ta TOKİ tarafından ihale yapılmıştı. 21 milyon 726 bin TL ile işin yapımı üzerinde bırakılan Ekinciler Holding-Ekintaş İnşaat Tic. AŞ ile TOKİ arasında 24 Eylül'de sözleşme imzalandı." şeklinde süreci aktardı.

Başkan Baloğlu, Akşehir'e yeni bölge hastanesi yapılması için yıllardır girişimde bulunarak, yoğun bir çaba sarf ettiklerine ve sözleşme imzalanarak işe başlanacak olmasının haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarına değinerek, "Konvansiyonel kalıp sistemi ile yapılacak 200 yataklı bölge hastanesi, alt yapı ve çevre düzenlemesiyle 30 bin 650 m2 kapalı inşaat alanına sahip olacak. Hastane, 6 kata kadar değişik yükseklik ve katlarda bloklardan oluşacak. İhaleyi kazanan yüklenici firma, uygulama projelerini bitirdikten sonra onaylanmasının ardından en kısa sürede işe başlayacak." diye konuştu.

Başkan Mustafa Baloğlu yakında inşaat çalışmaları başlayacak 200 yataklı bölge hastanesinin Akşehir ve bölge halkı için hayırlı olmasını dileyerek, "Hastanemizin şehrimize kazandırılması için yoğun çaba sarf eden TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Konya Milletvekilimiz Sayın Orhan Erdem başta olmak üzere tüm kişi ve kurumlara şehrimiz ve buradan hizmet alacak bölge halkımız adına şükranlarımı sunarım." dedi.