23 haftadır galibiyet yüzü göremeyen Kocaelispor, en fazla üç puan alamayan takım rekoru kırıyor

23 haftadır lig maçlarında galibiyete hasret kalan Kocaelispor, bu hafta oynadığı Ofspor maçını da kazanamayarak hızlı düşüşüne devam etti. Yeşil siya

23 haftadır lig maçlarında galibiyete hasret kalan Kocaelispor, bu hafta oynadığı Ofspor maçını da kazanamayarak hızlı düşüşüne devam etti. Yeşil siyahlılar bu sayede 1996-1997 sezonunda Türkiye Birinci Futbol Ligi'nde 22 hafta üç puan kazanamayarak tarihe geçen Zeytinburnuspor'u geçmiş oldu.

Türkiye'nin en köklü kulüplerinden birisi olan Kocaelispor, yaşadığı mali kriz sonrasında önce Süper Lig'den ardından 1. Ligden düştü. Yeşil-Siyahlı ekip, en son galibiyetini 13 Aralık 2009 Mersin İdman Yurdu ile oynan karşılaşmada aldı. Tarihinde birçok başarısı bulunan Anadolu'nun köklü kulüplerinden birisi olan Kocaelispor, geçen hafta oynadığı Ofspor maçınıda kazanamayarak Türkiye Birinci Futbol Ligi'nde 1996/97 sezonunda 1-22 haftalar arası 18 maç kazanamayan Zeytinburnuspor'u 1 maç farkla geçmiş durumda. Kocaelispor'un Birinci Futbol Ligi'nde 22 maç kazanamayan Zeytinburnuspor'dan farkı ise Bank Asya 1. ligde kazanamama hasretine 2. ligde de devam etmesi oldu. Körfez ekibi, ikincilikte de galibiyete yabancı kalırken bu sezon oynadığı 5 maçta 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Son olarak Fuat Donay isimli bir şahıs tarafından dolandırılmak istenen Kocaelispor, eksi 4 puanla ligin dibine demirlemiş durumda. Hızlı düşüşünü geçtiğimiz pazar günün oynanan Ofspor maçında da devam ettiren Körfez ekibi, Ofspor mücadelesinde de galibiyet özlemini dindiremeyerek rekora doğru hızla ilerliyor. Galibiyet özlemiyle yanıp tutuşan Körfez ekibinde ligde tutunmanın yanı sıra ilk hedef üç puan özlemine son vermek.

Teknik heyet ve futbolcular, her maça üç puan parolası ile çıkmasına karşın her maçta hüsrana uğruyor.

Geçtiğimiz sezon Bank Asya 1.Ligi'nde mücadele eden ve devre arasına kadar lisans yasağı olan yeşil siyahlı ekip, devre arasına girmeden son hafta öncesi İsmetpaşa Stadı'nda oynanan mücadelede Mersin İdman Yurdu'nu Onur Alkan'ın penaltıdan attığı golle devirerek o dönem daha başkan olmayan ama kulübe sahip çıkan Muammer Çelik'e üç puanı hediye etmişti.