Bulgaristan Milli futbol takımının başına getirilen Matthaus, uzun vadede başarıdan ümitli

Bulgaristan A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğüne getirilen Alman Lothar Matthaus, takımın Avrupa ve dünya şampiyonalarında başarılara imza

Bulgaristan A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğüne getirilen Alman Lothar Matthaus, takımın Avrupa ve dünya şampiyonalarında başarılara imza atması hedefinde bulundu. Matthaus, Avrupa 2012 elemelerinde takımın grupları ikinci sırada tamamlamasını ve 2014 dünya şampiyonasına katılmasını hedefliyor.

Bulgaristan A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğüne getirilen Alman Lothar Matthaus takımı Avrupa 2012 gruplarından çıkarmayı hedeflediğini söyledi. Bir yılı opsiyonlu 3 yıllığına anlaşma imzalanan Matthaus yaptığı ilk basın toplantısında milli takımı Avrupa 2012 grup elemelerinde en az ikinci sıraya yükseltmeyi, 2014'deki dünya şampiyonasına katılmayı hedeflediğini söyledi. Matthaus ayrıca Manchester United'ın golcü futbolcusu Dimitır Berbatov'u da milli takıma yeniden kazandırmayı hedefliyor. İngiltere ve Karadağ yenilgilerinin ardından istifa eden Stanimir Stoilov'un yerine getirilen Alman teknik adam, "Hedefimiz Avrupa 2012 eleme gruplarında en az ikinci sıraya yükselmek. İki mağlubiyetin ardından bu kolay olmayacak. Ancak bu başarıya ulaşabiliriz." dedi.

Uzun vadede Avrupa ve dünya şampiyonaları için olumlu düşünceye sahip olduğunu aktaran teknik adam, bu başarıya ulaşmak için taraftarlardan ve diğer herkesten destek beklediğini söyledi. Matthaus, "Bulgaristan'da futbola büyük ilgi var. Bu da Bulgaristan'ın bir futbol ülkesi olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı. Matthaus, 8 Ekim'de Galler ile yapılacak karşılaşma için takıma katılacak futbolcuların seçiminin yapılacağını aktardı.

"BERBATOV HİÇBİR ZAMAN DÖNMEYECEK"

Teknik adamın bir diğer hedefi ise Berbatov'un yeniden milli takıma kazandırmak. Mateuss, Berbatov ile konuşup milli takıma dönmesi konusunda ikna etmeye çalışacağını söyledi. Bulgar haber ajansı BTA'nın Dimitır Berbatov'a yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre ise Berbatov milli takıma hiçbir zaman dönmeyecek. İsmini vermek istemeyen kişi, Berbatov'un milli takıma hiçbir zaman dönmeyeceğini, çünkü takımda bazı kişiler ile arasının iyi olmadığını söyledi. Berbatov, bu yılın mayıs ayında milli takımdaki kariyerine son noktayı koymuştu.

STOİLOV: EN DOĞRU KARAR VERİLDİ

Teknik direktörlükten istifa eden Stanimir Stoilov, Bulgaristan Futbol Federasyonu'nun yabancı teknik adam seçerek en doğru kararı aldığını söyledi. İstifa ettiğinde yeni teknik adamın en büyük taraftarı olacağına dair söz verdiğini hatırlatan Stoilov, "Sözümü tutacağım. İlk maçlarda başarı elde edilecektir. Teknik direktör değişikliklerinde takımlar yükselir. Başarıya ulaşmak için takımın atmosferi de iyi olmalı." şeklinde konuştu.

1990'da Dünya Kupası'nı kazanan Almanya Milli Takımı'nda yer alan 49 yaşındaki Matthaus, daha önce Rapid Wien, Partizan, Macaristan Milli Takımı, Atletico Paranaense, Red Bull Salzburg ve Maccabi Netanya'yı çalıştırmıştı. 150 kez giydiği Alman milli formasıyla 23 gol atan Matthaus, en ünlü Alman futbolcular arasında bulunuyor.

18 ÜLKENİN MİLLİ TAKIMLARINI YABANCILAR YÖNETİYOR

Bulgaristan, Avrupa'da milli takım direktörlüğüne yabancı birini getiren 18., Balkanlarda ise altıncı ülke oldu. Arnavutluk, Yunanistan, Türkiye, Karadağ ve Makedonya milli takımlarını yabancı teknik adamlar yönetiyor.