Yangın, aileyi uykuda yakaladı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Ersen ailesi yangına uykuda yakalandı. Gece yarısı çıkan yangında 2 kişi öldü, bir kişi de ağır yaralandı.

Olay, Balıkesir'in Havran ilçesine b

Ersen ailesi yangına uykuda yakalandı. Gece yarısı çıkan yangında 2 kişi öldü, bir kişi de ağır yaralandı.

Olay, Balıkesir'in Havran ilçesine bağlı Tepeoba köyü Dere mahallesinde saat 02.30 sularında meydana geldi. İddiaya göre, gece saat 01.00 sularında Olcay Ersen (31), komşu Kalabak köyündeki düğünden geldi. Yaklaşık bir saat sonra evin önündeki odunlukların tutuşması sonucu evi alevler sardı. Gece uykuda olan Hatice ve ağabey Yaşar Ersen ile Olcay Ersen yangınla birlikte uyandı.

Evin içinde sağa sola koşturan Olcay bir yolunu bulup kendini dışarı attı. Ancak akli dengesi kısmen yerinde olmayan ağabeyi ile 70 yaşındaki anne Hatice Ersen alevlere teslim oldu. Olcay, "Annem ve ağabeyim alevlerin arasında kaldı yetişin" diye bağırarak yardım istedi. Yardım çığlığını duyan köylüler yanan eve doğru koştu. Köylüler bir yandan da itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen Havran itfaiyesi yolların dar olması yüzünden yangına müdahalede yetersiz kalınca devreye Havran Orman İşletme şefliğine ait arazözler girdi.

Yangında ağır yaralı olarak kurtulan Olcay Ersen önce Edremit, daha sonra Balıkesir Devlet Hastanesi'ne, oradan da Kocaeli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Olcay Ersen, "Yangın yaklaşık 02.00 sırasında oldu. Annemle ağabeyim içerde kaldı." dedi.

Köylüler ise "Yangın ön taraftan başlamış, Olcay, kendini alevlerin arasından kurtararak bağırarak yardım istedi. Yaşar ve annesi içeride yanarak can verdiler. Alevler çok büyüktü. Yardım edemedik. İçeri girmek istedik. Alevler engel oldu." diye anlattı.

Yaklaşık üç saat süren müdahale sonucu alevler arasında kalan Hatice ve oğlu Yaşar Ersen'in yanmış cesetleri Havran Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.