Şanlıurfa'da Hasta Yakınları Doktoru Darp Etti

Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde görevli uzman doktor Pınar Sancak bir hastanın yakını tarafından dövülerek hastanelik edildi.

Şanlıurfa'da dün akşam saatlerinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde görevli uzman doktor Pınar Sancak, bir hastayı tedavi ettiği sırada, Fatma C.'nin yakını Mehmet C. kendi hastasıyla ilgilenmediği için doktor Pınar Sancak ile tartışmaya başladı. Daha sonra doktor Pınar Sancak, geri dönüp hastasıyla ilgilenmesi üzerine Mehmet C. ile yanında bulunan ve ismi öğrenilemeyen iki yakını doktor Pınar Sancak'a arkadan saldırarak darp etmeye başladı. Aldığı yumruk darbeleri sonucu yere yığılan doktor
Pınar Sancak, baygınlık geçirdi. Olay yerinde bulunan polis ekipleri ve güvenlik görevlileri doktor Pınar Sancak'ı darp eden Mehmet C. ve iki kişiyi yakaladı. Yaralı doktor Pınar Sancak ambulansla Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Pınar Sancak'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yakalanan Mehmet C. ve iki yakını polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak ifadeleri alınmak üzere emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Öte yandan başından geçen olayı gazetecilere anlatan Uzman Doktor Pınar Sancak, "Hiç hak etmediğim bir şekilde, hak etmediğim bir yerde, hak etmediğim davranış ile karşılaştım. Hastanın ameliyatını ben yapmadım, hiç bir şeyi ile uğraşmadım, o servisteki doktor ben değilim. Hastasıyla ilgileneceğimi söylediğim halde ve 'daha acil bir hasta ile ilgilenip sizin hastanızla beş dakika sonra ilgileneceğim' dedim. Daha acil hastayla ilgilenmek için arkamı döndüm. Arkamı döner dönmez bana saldırmaları bir oldu.
Beni yere iterek darp etmeye başladılar. Çok anlamsız bir şekilde saldırmaya başladı. Aramızda öyle büyük bir tartışma olmadı, kendilerine bir şey söylemedim ve beni tartaklamaya başladırlar. Şuan düne göre daha iyiyim.
Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Prof Dr. Şahin Aksoy ise, bir olaylar zincirinin son halkasının dün akşam yaşandığını ifade ederek, "Biz Doktor Pınar hanımı çok iyi tanıyoruz. Hiç kimseye zararı olmayan bir doktordur kendisi. Bazı meslektaşlarımız vardır, hastalara bazen yanlış davranışlar sergileye bilir bunu da kabul ediyorum ama Pınar hanım asla onlardan birisi değildir. Fakat buna rağmen arkası dönükken, başka bir hastasıyla ilgilenirken, darp edildi, sırtına yumruk yedi, yerlere düştü, tartaklandı,
kafasını duvara vurdu. Bizim bunu kabul etmemiz asla mümkün değil. Ciddi bir baş ağrısı, kafa travması vardı. Bugün kendisi şoku da atlattı, konuşa bilecek durumda. Neden son yıllarda bu tür olayların arttığına değinirsek, Biz bunu tamamen Sağlık Bakanlığının sözde hasta hakları politikaları adı altında uyguladığını, hekimi değersizleştiren halkın nazarında hedef haline getiren ve adeta onları hedef gösteren politikalarından olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.