Çin'deki şiddetli yağmurlar hız kesmedi: Ölü sayısı 71'e yükseldi

Çin'in güneyini hafta başından beri etkisi altında tutan şiddetli yağmurlar sonucu ölü sayısı 71'e yükselirken, 65 kişiden de haber alınamıyor.

Çin'

Çin'in güneyini hafta başından beri etkisi altında tutan şiddetli yağmurlar sonucu ölü sayısı 71'e yükselirken, 65 kişiden de haber alınamıyor.

Çin'in güney eyaleti Guangdong'da etkili olan şiddetli yağmurlar can ve mal kaybına sebep olmaya devam ediyor. Maoming, Yangjiang, Yunfu şehirlerinde şiddetli yağışlar nedeniyle, ölü sayısının 71'e yükseldiği bildirildi. Çin'in resmi Halk Net ajansının haberine göre, felaket sonucu 65 kişinin de halen kayıp. Yaralı sayısı hakkında net bir bilgiye ulaşılamazken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Guangdong İl Sivil İşleri Dairesi, afetzedelere çadır, yatak ve kıyafet yardımında bulundu. Guangdong İl Finans Bürosu selzedelere 9 milyon yuan (1,3 milyon dolar) para yardımı yaparken, şiddetli yağışlardan en çok etkilenen Maoming şehrine 2 bin çadır, bin 200 katlanabilir yatak ve 15 bin set kıyafet yardımı yapıldığı açıklandı.

Ayrıca afet bölgesine 6 helikopter ile pirinç, kuru gıda, maden suyu, çadır ve diğer yardım malzemeleri olmak üzere toplam 9 tonluk yardım sevk edildi. Kötü hava şartlarının yardım malzemelerinin afetzedelere ulaşmasına engel olduğu ifade ediliyor.

Maoming, Yangjiang, Yunfu şehirleri başta olmak üzere 28 şehir ve bölgede etkili olan şiddetli yağışlarda yaklaşık 14 milyon kişi etkilenirken, 1 milyondan fazla kişi göç etmek zorunda kaldı. 9 binden fazla evin yıkıldığı felakette, 57 bin hektar tarım alanı zarar gördü. Yolların ve telekomünikasyon tesisleri hasar görürken, maddi zararın 24 milyar yuan (yaklaşık 4 milyar dolar) olduğu açıklandı.