Başkan Bahçeci, Yerel Sanatçıların Derdini Dinledi

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Bağbaşı Mahallesi'ndeki yerel sanaçılar ile bir araya gelerek, hem sıkıntılarını dinledi, hem de kentsel dönüşüm projesi hakkında merak edilen sorunları cevapladı

Başkan Bahçeci, Yerel Sanatçıların Derdini Dinledi
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Bağbaşı Mahallesi'ndeki yerel sanaçılar ile bir araya gelerek, hem sıkıntılarını dinledi, hem de kentsel dönüşüm projesi hakkında merak edilen sorunları cevapladı.
Başkan Bahçeci'nin ziyaretine, Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Özel Kalem Müdürü Kurtuluş Yılmaz, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halil Çalışır ve Fen İşleri Müdürü Yalçın Durdu ile birlikte Bağbaşı Mahallesi sakinleri katıldı.
Bağbaşı Mahallesi'nde ikamet eden ustalar, en büyük sıkıntılarının işsizlik olduğunu, mahallelerinde de alt yapı, yol, kaldırım, oyun alanları noktasında eksikliklerin olduğunu ve Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi almak istediklerini ifade etti.
Bahçeci, İşsizliğin Türkiye genelinde olduğu gibi Kırşehir'de de en büyük sorunlarından birisi olduğunu belirterek, "Bu konuda yatımcıları Kırşehir'e çekmek için gayret sarf ediyoruz. Özellikle termal turizm noktasında yatımcılara bütün kolaylıkları sağlayarak Kırşehir'in işsizlik sorununu çözmeyi hedefledik" dedi.
Alt yapı yatırımlarına önem verdiklerini ve İller Bankası aracılığında Dünya Bankasında yaklaşık 12 milyon Avro'luk ana isale hattı projesi'nin protokolünü imzaladıklarını vurgulayan Bahçeci, 2011 yılı içerisinde şehrin ana isale hattı ile birlikte alt yapı projesinin hayata geçeceği müjdesini verdi.
Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında da bilgiler veren Bahçeci, TOKİ tarafından onaylanan ve muvafakat senetlerinin imzalanması ile 2010 yılı sonunda Bağbaşı Mahallesi'nde yapımına başlanacak 2 bin 712 konutluk dev proje hakkında mahalle sakinlerini bilgilendirdi.
Kırşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde Kentsel Dönüşüm alanında hak sahibi olan vatandaşlarla metrekare karşılığında muvafakat senetlerinin neredeyse yüzde 80'inin imzalandığını hatırlatan Bahçeci, vatandaşların arsa ve bina hakları toplamından hangi tip bina ya da binalardan yararlanılacaklarının da ayrıntılı olarak anlatılmaya devam edildiğini kaydetti.
Projede ilk inşaat ihalesinin 9 yüz konutu kapsayan 3. etaptan başlayacağını, 3.etabın ise çevre yolu ile Bağbaşı Stadyumu arasındaki boş alanlara yapılacağını belirten Bahçeci, "Bağbaşı Mahallesi'ni en modern mahallelerden birisi yapacağız'' diyerek mahalle ziyaretini sonlandırdı.