Söke'nin Okulları Yurtdışına Açılıyor
Uluslar arası boyutlarda yürütülen Comenius projesi kapsamında Batı Söke Çimento İlköğretim Okulu Almanya'nın Leverkusen şehrine, Söke Lisesi ise Fransa'nın Leon Kenti'nin Cirest şehrine gidiyor.

Batı Söke Çimento İlköğretim Okulu ise son yıllarda proje kapsamındaki çalışmalarda gerek yurt dışı gezilerine giderken, gerekse yurtdışından konuklarını Söke'de ağırlayan okul olarak öne çıkıyor. Geçen Nisan ayında Batı Söke Çimento İlköğretim Okuluna proje kapsamında ziyarete gelen Alman, Finli, İsveçli ve Çek öğrenci-öğretmen grubu Söke'yi gezme ve tanıma fırsatı bulmuşlardı. Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer ve Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna makamlarında ziyaret edilmişti.
Cominius projesi kapsamındaki bu yılın bir diğer toplantısı Almanya'nın Leverkussen kentinde bulunan Kathe-Kollowitz Okulunun evsahipliğinde gerçekleşecek. Batı Söke Çimento İlköğretim Okulu bu proje gezisine 10 öğrenci ve 4 öğretmeniyle katılacak. Gezi programına göre Salı günü saat 09.00'da Leverkussen okulunda hoş geldiniz programının ardından açık hava müzesi olan Kommern'e gidilecek. Çarşamba günü Köln Belediye Başkanına makamında ziyaret gerçekleştirilecek. Perşembe günü okulda yapılacak atölye çalışmalarının ardından kapanış ve sertifikaların verilmesiyle etkinlikler son bulacak.
Söke'de eğitim alanında bu tarz uluslar arası projelerin artması ve bilinçlenme çalışmalarının yapılması adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Proje Koordinasyon Ekibi hizmet veriyor. Bu ekip okullara AB Projeleri, Stratejik Planlama, TKY gibi konularda rehberlik hizmeti veriyor.
