Selimiye Bölge Parkı'na mehterli açılış

Sivas Belediyesi tarafından yenilenen Selimiye Bölge Parkı, törenle açıldı. Törende mehter takımının gösterisi davetlilerin beğenisini kazandı.

Sivas Belediyesi tarafından yenilenen Selimiye Bölge Parkı, törenle açıldı. Törende mehter takımının gösterisi davetlilerin beğenisini kazandı.

Yeni Mahalle'de 11 bin 500 metrekarelik alanda bulunan ve yaklaşık 3 ayda kullanıma hazır hale getirilen Selimiye Bölge Parkı'nın açılışı için tören düzenlendi. Mezbelelik haldeyken yeniden düzenlenen park içinde kafeterya binası, çim halı saha, basketbol sahası, iki basamaklı tribün, 5 bin metrekare yeşil alan, 500 metrekare çocuk oyun alanı, 150 metrekare egzersiz alanı, süs havuzu, 29 adet ahşap oturma elamanları, 150 metrekarelik kafeterya binası ve 1 adet çeşme bulunuyor.

Vali Yardımcısı İsmail Koşum ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün de hazır bulunduğu törene çok sayıda vatandaş katıldı. Halk oyunları gösterileriyle başlayan törende spor okulu öğrencileri de karate gösterisi sundu. Sivas Belediyesi Mehter Takımı'nın sahne alması protokolü ve davetlileri coşturdu. Törende konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, belediye olarak yeşil alana çok önem verdiklerini söyledi. Göreve geldikleri günden bu yana kente 105 bin metrekare yeşil alan kazandırdıklarını ifade eden Ürgüp, "Paşabahçe Mesire Alanı ihalesi iptal olmasaydı bu oran 150 bin metrekare olacaktı." dedi.

Vali Yardımcısı İsmail Koşum da, kentlerin yaşanabilir yerler olması için park ve bahçe gibi yeşil alana önem verilmesi gerektiğini ifade etti. Koşum, belediyenin yeşil alan çalışmaları konusunda tebrik etti.

Konuşmaların ardından parkın açılışını gerçekleştirdi.