Horasan'da 4 kadın süt sağım makinesi sahibi oldu

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Erzurum İl Müdürlüğü tarafından 2010 yılı 'Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi kapsamında, Horasan'ın Kırkdikme Köyü'n

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Erzurum İl Müdürlüğü tarafından 2010 yılı 'Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi kapsamında, Horasan'ın Kırkdikme Köyü'nde eğitime alınan 18 kadından 4'ü süt sağım makinesi sahibi oldu.

Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi kapsamında düzenlenen eğitimlerde, başta süt sağımı ve sağım teknikleri, sığır ırkları ve damızlık seçimi, süt inekleri, buzağılar ve gebe ineklerin bakım ve beslenmesi, sığır barınakları, suni tohumlama, yem bitkileri yetiştiriciliği gibi tarımla ilgili birçok konuda bilgi veriliyor.

Proje çerçevesinde eğitimlere katılanlara kura çekimi ile süt sağım makineleri veriliyor. Kırkdikme Köyü'nde ise kura çekimi sonunda Keziban Codur, Müzeyyen Acar, Gülen Teber ve Gülname Aytekin süt sağım makineleri sahibi oldu.

Törende konuşan İlçe Kaymakamı Mahmut Ağbal, daha önce bu tür eğitim programlarına erkeklerin katıldığını, şimdi ise kadınların katılmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Tarım İl Müdürü Mustafa Altun ise Türkiye'de 11 milyon ton süt üretildiğini, fakat kayıt ve hijyen açısından bu miktarın çok gerilerde olduğunu vurguladı. Altun, sadece üretim değil, kayıt ve hijyeniklik açısından da dikkatle çalışılması gerektiğini belirtti.

Törene İlçe Kaymakamı Mahmut Ağbal, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün eşi Nihan Öztürk, İl Tarım Müdürü Mustafa Altun, İlçe Tarım Müdürü Gül Aça, İlçe Müftüsü Mehmet Seven ve bir çok davetli katıldı.