Erzincanlı Gençlerden İstanbul Tarih Ve Kültür Gezisi

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından her yıl düzenli olarak düzenlenen, İstanbul Tarih ve Kültür gezisi kapsamında Erzincan'dan 18 genç İstanbul'a gitti

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından her yıl düzenli olarak düzenlenen, İstanbul Tarih ve Kültür gezisi kapsamında Erzincan'dan 18 genç İstanbul'a gitti. Gençler yapılan tanıtım toplantısının ardından otobüsler ile Erzincan'dan İstanbul'a hareket ettiler.
Gençlere Kafile Başkanı olarak Erzincan Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Özdemir ve 2 lider eşlik ediyor. Tarihi ve kültürel özellikleriyle ülkemizin gurur kaynağı 2010 "Avrupa Kültür Başkenti" İstanbul'un, gençler tarafından gezilip görülmesini sağlamak amacıyla Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından ilk defa 2009 yılında uygulamaya konulan "İstanbul Tarih ve Kültür Gezileri" devam ediyor. Bu kapsamda 2010 yılı İstanbul gezi programını 24-26 Eylül 2010 tarihleri arasında gerçekleştirecek olan Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından geziye katılacak olan gençlere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi toplantı salonunda bir araya getirilen İstanbul Tarih ve Kültür gezisi katılımcısı gençler gençlik merkezi çalışanları tarafından İstanbul da kalınan süre içinde gezilecek olan tarihi, kültürel, turistik ve doğal güzellikler ile ilgili bilgilendirme yapılarak bu gezilerin düzenlenmesinde ortaya konulan amaçlar hakkında gençlere detaylı bilgi sunuldu. Bu toplantıda ayrıca gezinin daha verimli geçmesi amacı ile gençlik merkezi noktaları tarafından çeşitli kaynaşma etkinlikleri yapıldı.
Geziye katılacak olan gençlerin ailelerinin de hazır bulunduğu toplantıda ayrıca Erzincan Gençlik Merkezinin tanıtımı yapıldı. İstanbul'un tarihi, kültürel, turistik ve doğal güzellikleri ile dolu dolu üç geçirecek olan geziye katılacak olan gençlik merkezi üyeleri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik merkezi tarafından belirlenen 13-18 yaş grubunda yer alan kız ve erkeklerden oluşuyor. Düzenlenecek olan İstanbul tarihi ve kültür gezisine katılan gençler İstanbul'da Kız Kulesi, Aziz Mahmut Hüdai Türbesi, Anadolu Kavağı Hz. Yuşa Türbesi, Çamlıca Tepesi, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultananmet Camii, Ayasofya müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Ortaköy, Minia Türk, Eyüp Sultan Camii ve Piyer Loti'yi gezecekler.