Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR'ına yoğun ilgi

Yeni Asya Gazetesi tarafından Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 50. yılı dolayısıyla düzenlenen "Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR'ı", Kastamonu'nd

Yeni Asya Gazetesi tarafından Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 50. yılı dolayısıyla düzenlenen "Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR'ı", Kastamonu'nda dualarla karşılandı. Önceki hafta cuma günü Edirne Selimiye Camii önünden yola çıkan TIR, 30 gün boyunca Türkiye'yi gezerek Risale-i Nur Külliyatı'nı tanıtacak.

Karabük'ten Kastamonu'ya gelen TIR, Barutçuoğlu Açık Otoparkı'nda vatandaşlarla buluştu. Kastamonuluların yoğun ilgi gösterdiği TIR, buradaki programını tamamladıktan sonra Ankara'ya gitti. "Bediüzzaman Türkiye Yollarında" sloganıyla yola çıkan hizmet TIR'ını ilgiyle karşılayan vatandaşlar dağıtılan broşürleri incelerken Bediüzzaman ve Risâle-i Nur'u bilenler de takdir duygularını ifade etti.

Görevliler tarafından ziyaretçilere "Bediüzzaman Kimdir?", "Aydınlar Konuşuyor", "Bediüzzaman'ın Eğitim Modeli" ve "5. Ulusal Risale-i Nur Kongresi Sonuç Deklarasyonları"nı içeren broşürler dağıtıldı.

Yeni Asya Medya Grup Genel Müdürü Recep Taşcı, Said Nursi'nin 100 yıl önce ortaya koyduğu reçete çerçevesinde demokratik açılımı anlatan broşürler de dağıttıklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2010'u Kur'ân-ı Kerîm Okuma Yılı ilan ettiğini hatırlatan Taşçı, "Risale-i Nur bir Kur'ân-ı Kerîm tefsiri olduğundan, halka tanıtmayı ve anlatmayı amaçlıyoruz. Kamuoyunun birlikte olması açısından elimizden gelen her türlü katkıyı veriyoruz. Bu sebeple yola çıktık ve 30 gün boyunca meydanlarda olacağız. Yaklaşık 8 bin kilometre yol alacağız." dedi.

Yeni Asya Gazetesi Kastamonu Temsilcisi İbrahim Vapur ise yolculuğun İstanbul'da biteceğini belirterek, "Bu hizmet kervanı, Türkiye'nin tamamına gidecek. Halkımıza Bediüzzaman'ın hayatı kitapları tanıtılacak. İnşallah faydalı olur. Halkımızın gösterdiği ilgi bizi fazlasıyla memnun ediyor." şeklinde konuştu