Yıldız Holding İle Mccormıck Ortak Şirket Kuruyor

Yıldız Holding, baharat alanında dünyanın önde gelen firmalarından McCormick şirketi ile yüzde 50-50 ortaklıkla yeni bir şirket kurmak üzere anlaşma imzaladı.

Yıldız Holding'ten yapılan açıklamaya göre ortaklık anlaşması kapsamında kurulacak yeni şirket Türkiye'de perakende baharatlar alanında faaliyet gösterecek. Vizyonu; üretim, pazarlama, satış ve ihracat faaliyetleriyle sektöründe lider oyuncu olmak olarak belirlenen şirketin kurulumu Rekabet Kurumu'nun onayının ardından gerçekleştirilecek.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan McCormick'in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi'nden Sorumlu Başkanı Malcolm Swift, ortaklığın baharat pazarı açısından büyük bir potansiyel sunan ve hızla gelişen Türkiye pazarında önemli bir oyuncu olma fırsatının yanı sıra, Avrupa pazarı için belirlenen büyüme stratejisine de katkıda bulunduğunu belirtti. Swift, "McCormick'in baharatlar ve çeşnilik ürünler alanında inovasyon, üretim ve pazarlama tecrübesi ile Yıldız Holding'in bilinirliği yüksek markaları, dağıtım ağı
gücü ve tecrübesi biraraya geldiğinde Türk baharat piyasasında lider bir şirket yapılandırmamız mümkün olacaktır" dedi.
Konusunda lider kuruluşlarla global ortaklıklar kurma stratejilerine değinen Yıldız Holding İş Geliştirme ve Ar-Ge Grubu Başkanı Dr. Zeki Ziya Sözen ise şöyle devam etti: "Bu ortaklık anlaşmasını açıklamaktan ve Türkiye'de McCormick ile güçlerimizi birleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Şirketlerimiz arasında kuvvetli ve stratejik bir uyum var. Bu uyumun hem yeni kurulacak şirketimiz hem de müşterilerimiz açısından önemli fırsatlar oluşturacağına inanıyoruz."
(SB-SB-E)