Kars Kuyucuk'ta zehirli Tarantula Örümceği bulundu

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk Köyü yanındaki Kuyucuk Gölü'nde kuş halkalama sezonu açılışı öncesi zehirli Tarantula Örümceği bulundu.

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk Köyü yanındaki Kuyucuk Gölü'nde kuş halkalama sezonu açılışı öncesi zehirli Tarantula Örümceği bulundu.

Kuyucuk Gölü'nde çeşitli üniversitelerden gönüllü öğrencilerin yanı sıra İngiliz ve İtalyan gönüllülerinin de katıldığı çalışmalarda ilginç hayvanlara rastlandı. Kuş halkalamak için araştırmalar yapan gönüllüler, bu seneki çalışmalarda zehirli bir örümcek olan Tarantula ile karşılaştı.

Yakalanan Tarantula Örümceği ile bölgenin yalnızca kuş türleri ile değil, endemik bitkiler ve florasının yanında fauna olarak da çok zengin olduğu belirlendi.

TARANTULA ÖRÜMCEĞİ TARANTELA DANSI YAPTIRIYOR

Tarantula örümceği hakkında bilgi veren KuzeyDoğa Derneği Başkanı Dr. Çağan Şekercioğlu, "Tarantula adı İtalyanca'dan geliyor. İtalya'da Tarantella Dansı diye bir dans var. Tarantula örümceğinin insanı soktuğunda vermiş olduğu acıdan dolayı Tarantella dansı yaptırır. Bunlar dünyanın en büyük örümcekleridir. Bunların Amazon Ormanları'nda tabak kadar olanları da var. Genelde kuş ve fare yerler. Kuş örümceği olarak da bilinirler. Ayrıca, ne bulurlarsa yerler." dedi.

Bu arada, İtalya'nın Bologna Üniversitesi'nden Mühendislik Profesörü Prof. Dr. Davıde Gıustı'nın Tarentella Dansı ise ilgiyle izlendi.