Yabancı Öğrencilerin Serbest Biniş Kart İsyanı

Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları (TÜDAD) öğrenci temsilcisi Erşan Ganbarov, yabancı uyruklu öğrencilerin iptal edilen serbest biniş kartlarının yeniden çıkarılmasını istedi.

Yabancı Öğrencilerin Serbest Biniş Kart İsyanı
Cumhuriyet Meydanı Azerbaycan Anıtı karşısında basın açıklaması düzenleyen TÜDAD öğrenci temsilcisi Erşan Ganbarov'a, Türk Eğitim-Sen 2 no'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk'de destek verdi.
Yabancı öğrenci sınavı ile Türkiye'de okumaya hak kazanan Türk Cumhuriyeti ve akraba topluluklardan gelen öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak eğitim görüyorlardı.
Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile uygulamanın kaldırıldığını belirten Ganbarov, öğrenim bedeli olarak bilinen harç ücretlerinin, Türk Cumhuriyetlerinden gelen yeni öğrencilerin maddi imkanlarını zorlayacak şekilde olduğunu belirterek, normal harç ücretlerinin en az üç katı olduğunu söyledi.
Büyükşehir Belediyesi'nin yabancı uyruklu öğrencilerine sağladığı serbest biniş kartlarının günlük 2 sefere düşürülmesinin kendilerine sıkıntı oluşturduğunu bu yüzden de basın açıklamasına diğer arkadaşlarının katılamadığını ifade eden Ganbarov, yapılan uygulamanın yeniden düzenlenerek eski haline getirilmesini istedi.
Son olarak kısa bir konuşma yapan Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Öztürk, Türkiye'de öğrenim gören öğrencilere destek olmak amacıyla burada olduklarını dile getirerek, "Bu alınan karar şu demek. Türk dünyasından gelip Türkiye'de eğitim-öğretim gören gençlerimiz artık Türkiye'de okumasın isteniyor. Devleti idare eden muhteremlere diyoruz ki: Herkeste yapmış olduğunuz açılımı niye Türk dünyasından esirgiyorsunuz" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye çağrıda bulunan Ali İhsan Öztürk, yabancı uyruklu öğrencilerin iptal edilen serbest biniş kartlarının yeninden çıkarılmasını sözlerine ekledi.