Türk Hava Yolları, Almanya'ya Uçuşunun 50'nci Yılını Kutladı

Türk Hava Yolları, (THY) Almanya'ya uçuşunun 50'nci yıldönümü dolayısıyla Frankfurt'ta renkli bir kutlamaya imza attı.

Almanya'daki 50'nci yıl etkinliği sebebiyle Türkiye'den THY Genel Müdürü Temel Kotil ve üst düzey yöneticiler, Alman bayrağı logosuyla boyanan Batman uçağıyla Frankfurt Havalimanı'na geldi. Kotil ve üst düzey yöneticilerden Akif Konar, Ali Genç, Bayram Özçelik, Altan Büyükyılmaz, Ziya Taşkent, Zeki Çukur, Soner Akkurt ile Almanya'daki bölge müdürleri İsa Al (Köln), Mustafa Doğan (Stuttgart), Dr. Osman Nuri Hasırcı (Nürnberg), Cemal Tezgah (Hamburg), Mehmet Kızılkaya (Berlin), Murat Gül (Düsseldorf)
kutlama programına katıldı.
Genel Müdür Temel Kotil, Avrupa'daki bilet fiyatlarını sürekli düşürdüklerini ve 1 Kasım'dan itibaren de 129 avro'ya bilet satacaklarını söyledi. Kotil, apronda yaptığı açıklamada, "Almanya'da 50 yılı geride bıraktık, hepimize hayırlı olsun. Frankfurt bizim dünya çapında başladığımız en önemli destinasyondu. 50 yıl sonra THY olarak burada bulunmak çok güzel" dedi. THY'nin Almanya'da 9 noktaya uçtuğunu kaydeden Kotil, "Şehir ve sefer sayısını daha da artıracağız. Almanya iki açıdan çok önemli. Birincisi,
burada yaklaşık 3 milyon Türk yaşıyor. İkincisi de Alman yolcu potansiyelinin yüksekliği. Biz Almanları da dünyaya taşımak istiyoruz. Frankfurt Havalimanı gibi İstanbul'u da bir havayolu merkezi yapmayı hedefliyoruz" dedi. Almanya'nın dev havayolu firması Lufthansa ile de işbirliği yaptıklarını kaydeden Kotil, "THY 77 yaşında ve çok köklü, olgun bir şirket. Buna rağmen genç bir filomuz var. Biz Avrupa'nın 5 yıldızlı havayolu firması olmak istiyoruz. Avrupa'nın her şehrine uçmak istiyoruz" diye konuştu.
Dünyanın 70 ülkesine, 138 noktasına uçtuklarını belirten Kotil, "Bu rakam iç hatlarla birlikte 169'dur. Dünyayı kapsamada dünya sıralamasında 8'nci sıradayız. Gelecek yıl 6'ya ya da 5'e çıkacağız. Durmadan yeni uçuş noktası ekliyoruz" dedi. THY'nin her yıl yüzde 20 civarında büyüdüğünü belirten Kotil, "Gelecek seneki büyüme yüzde 25 olacak. Burada kaliteden taviz vermeyeceğiz. Gelecek hafta Airbus 330'larımız gelmeye başlıyor. Gelecek ay da 770'ler gelecek. Gelecek yıl 200 uçağımız olacak. Yalnız filomuz
sayısal olarak büyümüyor, kapasitemiz de büyüyor. Bu açıdan ciddi sonuçlar elde edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Frankfurt Havalimanı'nı işleten Fraport firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Schulte ise, "THY uzun yıllardan beri çok önemli bir ortağımız. Sürekli kapasitesini artırdı. Frankfurt'ta günde 4'ten fazla uçuş yapıyor. Son yıllarda çok başarılı bir gelişme gösterdi" diye konuştu.