Tetikçi 2 kardeşine namaz kıldırmış

Birinci Ergenekon davasının 158. duruşması dün Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 13....


Birinci Ergenekon davasının 158. duruşması dün Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, duruşma başında tanık olarak dinlenmesine karar verilen ve izleyiciler arasında oturan Alparslan Arslan'ın annesi Hatice Arslan'ı salondan dışarı çıkarttı.
Tanık olarak dinlenmesine devam edilen baba İdris Arslan'a, Üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu, "Veli Küçük ile Alparslan Arslan'ın yer aldığı bir fotoğraf gazete ve televizyonlarda yayınlamıştı. Siz de bu fotoğrafın sahte olduğunu ispatlamak için Alparslan ile ilgili bazı aile fotoğraflarınızı Aydınlık dergisine verdiniz. Neden Aydınlık dergisine verdiniz?" diye sorusuna Arslan, "Denize düşen yılana sarılır" diye cevap verdi.
'Zor durumdayım, dua edin'
Veli Küçük'ün yanındaki kişinin Alparslan Arslan olmadığını söylemek için İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'ne gittiğini belirten Arslan, bu konuya ilişkin dosyayı savcılığa ilettiklerini söylemelerinin ardından da Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ile görüşmek için birkaç defa aradığını, ancak konuşamadığını söyledi.
Haşıloğlu, baba Arslan'a, "Alparslan Arslan, Danıştay saldırısı öncesi kardeşi Elif Arslan ile yoğun bir telefon mesajı trafiği yaşamış. Diğer iki kızkardeşi Hilal ve Ayşe'ye de namaz kıldırıyormuş" hatırlatmasını yaparak o süreci anlatmasını istedi.
İdris Arslan, Alparslan Arslan'ın kız kardeşi Elif'e, "Çok zor durumdayım. Bana yardım edin. Bana dua edin" diye yazdığını söyledi. Diğer iki kız kardeşine de namaz kılmalarını söylediğini belirten Arslan, "Hatta Danıştay saldırısından bir gün önce kızlarım sabaha kadar namaz kılmıştı" dedi.
Anne ve baba ağladı
Anne Hatice Arslan ise, "Ben oğlumu tanıyamadım hala da tanıyamıyorum. Sizden soruyorum başkanım oğluma ne oldu? Kim yaptıysa oğlumu geri istiyorum" diyerek ağlamaya başladı. Bu sırada baba İdris Arslan'ın da ağladığı görüldü.
Başkan Şengün, neden Salih Kurter'i çok sık ziyaret ettiklerini sordu. Anne Arslan, "Arkadaşlarına sorduk. 'Cin çıkarttık' dediler. Belki bir bildiği vardır diye gittik. Salih Kurter okumamış. Muska hazırlamış. Bu muskayı sorduk. 'İyi niyetli olarak yazdım' dedi.
Muskaları size verdik. Aynıları bende de var" yanıtını verdi. Bu cevabın üzerine Başkan Şengün, "Oğlunuzu iyi etti. Sizi de etmesin" diye konuştu.