Kaü'de Bu Yıl 13 Bin 500 Öğrenci Eğitim Görecek

2010 - 2011 Akademik yılı açılışını geçtiğimiz günlerde yapan Kafkas Üniversitesi'nin her geçen yıl birkaç daha büyümesi dikkat çekiyor.

Rektörlük görevine geldiği günden itibaren gece-gündüz projeler hazırlayarak uygulamaya sokan KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, yaptığı çalışmalar ile Kafkas Üniversitesi Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında yer almasını sağladı.
18 yıllık bir geçmişe sahip olan Kafkas Üniversitesi, 5 fakülte, 1 Devlet Konservatuarı, 5 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, 8 araştırma ve uygulama merkezi ile 3 enstitü ile her geçen gün başarı kalitesini biraz daha yükseltiyor.
Kafkas Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, üniversite öğrenci sayısının 13 bin 500 olduğunu söyledi.
KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven; "Tıp fakültemizin öğrencilerinin intörnleri ilimizde, diğerleri Atatürk üniversitesinde eğitim öğretimlerine devam etmektedir. Üniversitemize bu yıl toplam öğrenci sayımız 13 bin 500 civarında olacaktır. Öğrencinin yaklaşık 2 bin 200'ü iki ilçemizde kalan kısmı ise il merkezinde eğitim öğretimine devam edecektir. 36'sı profesör, 505 öğretim elemanının görev yaptığı üniversitemizde toplam 453'de idari personel çalışmaktadır. Ayrıca 136 kişi de hizmet satın alınmak suretiyle çalıştırılan personel bulunmaktadır. Bizler idari ve akademik tüm birimler el ele vererek üniversitemizi her geçen gün geliştirip, büyütüyoruz, adeta yeniden inşa ediyoruz" dedi.
ALT YAPI ÇALIŞMLARIMIZIN YANINDA EĞİTİM KALİTEMİZİ DE YÜKSELTİYORUZ
KAÜ'nin başarılı Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, alt yapı çalışmalarının yanı sıra eğitim kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalarının da hızla devam ettiğini belirtti.
Rektör Abamüslüm Güven; "Gerek laboratuar ve kütüphane, gerekse eğitim ve öğretimin tamamlayıcı unsurları olarak gördüğümüz sosyal, sanatsal ve sportif etkinlikleri desteklenmekteyiz. Bu eğitim öğretim yılında da Öğrenci kulüplerine yeni destekler verilecektir. Özel gün ve haftalarda ülkemizden konunun uzmanı tanınmış bilim adamları davet edilerek öğrencilerimizin yararlanması sağlanacaktır. Eğitim-öğretim kadar önemli bir diğer konuda üniversitede yapılan araştırma sayısı ve kalitesidir. Üniversitelerin akademik düzeylerinin nitelik açısından değerlendirilmesinin en önemli ölçütü uluslararası kabul gören dergilerde yayınlanan ve öğretim üyesi başına düşen yayın sayısıdır. Bu sıralamada üniversitemiz üstün bir başarı göstererek üst sıralarda yerini almıştır" diye konuştu.
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ'NDE 146 KUŞ TÜRÜ YAŞAMAKTADIR
KAÜ'nin 5 bin dönümlük merkez kampusunun bulunduğu alanda 146 kuş türünün yaşadığını vurgulayan Rektör Güven; "Üniversite sahamız birçok canlının yaşadığı çok önemli bir doğal bölgedir. Bu bölgede konunun uzmanlarınca 146 kuş türü tespit edilmiştir. Üniversitemizdeki bu doğal alanın bir biyolojik araştırma parkı, bir eko park haline getirilerek biyoçeşitlilik-ekolojik araştırmalar amaçlı doğal bir laboratuar oluşturulması için Kuzey Doğa Derneği ve bilim adamı Prof. Dr. Ali Demirsoy'un da katkılarıyla yoğun çaba harcamaktayız. Umuyorum ki 3-4 yıl sonra ülkemizin en iyi, dünyanın da önemli eko parklarından birini burada olacaktır" şeklinde konuştu.
Kafkas Üniversitesi'nde yapılan çalışmalar aralıksız devem ediyor. 5 bin seyirci Stadyum, Araştırma Hastanesi, Lojmanlar, alt yapı çalışmaları devam eden, KAÜ'de özellikle 250-300 kişinin çalıştığı Eğitim Araştırma Hastanesi'nin bitirilmesi için yoğun çaba harcanıyor.
Eğitim Araştırma Hastanesi'nin Ekim ayında bitirilerek faaliyete geçirilmesi hedefleniyor.