Trabzon Vali Vekili Mercan: Eğitimi sadece okulla, sınıfla ve bahçeyle sınırlayan anlayıştan vazgeçilmeli

Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan, ezberci eğitimden, eğitimi sadece okulla, sınıfla ve bahçeyle sınırlayan anlayıştan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan, ezberci eğitimden, eğitimi sadece okulla, sınıfla ve bahçeyle sınırlayan anlayıştan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Aziz Mercan, 2010-2011 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla İskenderpaşa İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, umut ve beklentilerle dolu yeni bir eğitim ve öğretim dönemine başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti.

Mercan, Milli Eğitim teşkilatının, yeni nesilleri Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne kadar, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen yurttaşlar olarak yetiştirme görevini başarıyla yerine getirdiğini kaydetti.

"Ezberci eğitimden, eğitimi sadece okulla, sınıfla ve bahçeyle sınırlayan anlayıştan vazgeçmeliyiz" diyen Vali Vekili Mercan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dünyamız sürekli değişmekte ve teknoloji baş döndürücü bir hızla gelişmektedir. İnsanların yetenekleri günden güne artmaktadır. Bu niteliklere uygun insanlar yetiştirmek siz geleceğimizin teminatı gençleri yetiştirecek olan eğitimcilere düşen en önemli görevdir. Öncelikle düşünebilen, tahlil edebilen, etkin ve üretken olabilen, kendini geliştiren öğrenciler ve nesiller yetiştirebilmeliyiz. Cumhuriyetimizin ve Türk milletinin göstereceği ilerleme, gelişme ve kalkınma sizlerin başarısına bağlıdır."

Atatürk, 'Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz' sözünü hatırlatan Mercan, öğrencilere, "Hem kendiniz hem de toplumsal sorumluluklarınız açısından şimdiden çok çalışmalısınız." uyarısında bulundu.

Eğitim ve öğretimin sadece okulla sınırlı bir olay olmadığına vurgu yapan Mercan, velilere de şöyle seslendi:

"Çocuğunuzun gelişimini muhakkak yakından takip ediniz ve öğretmeni ile sık sık görüşünüz. Çocuğunuzun okul dışı çevresine karşı da son derece dikkatli olmalısınız. Unutmayın ki çocuğunuzun başarısı sizin ve öğretmenlerimizin ortak çalışması ile mümkün olacaktır."

Konuşmaların ardından sınıfları gezen Vali Vekili Mercan, Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın ve Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, okula yeni başlayan öğrencilere kitap ve çeşitli hediyeler dağıttı. Tören, daha sonra öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösterilerinin ardından sona erdi.