İzmir Valisi Kıraç: Eğitimde tasarruf en son düşünülmeli

İzmir'de 2010-2011 eğitim öğretim yılı törenle açıldı. Törende konuyan Vali Mustafa Cahit Kıraç, "Eğitimde tasarruf en son düşünülmeli." dedi. Gazi İl

İzmir'de 2010-2011 eğitim öğretim yılı törenle açıldı. Törende konuyan Vali Mustafa Cahit Kıraç, "Eğitimde tasarruf en son düşünülmeli." dedi. Gazi İlköğretim Okulu'ndaki törene İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, Konak Kaymakamı Ahmet Önal, aynı okuldan mezun AK Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, Milli Eğitim Müdürlüğü il ve ilçe idarecileri, okul yaptıran hayırseverler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Okullar açıldığında kitapların sıralarda hazır olduğunu belirten Vali Kıraç, toplam rakamın 7 milyon 300 bin civarında olduğunun belirtti. Kıraç, "Dağıtılan kitaplar hayırlı uğurlu olsun. Eğitimde tasarrufun olamaz. İnsana dönük yatırımlarla ilgili tedbirlerde tasarrufun ikinci planda düşünülmesi gerekir." şeklinde konuştu. 21. yüzyılda bilim ve teknolojide hızlı değişmeler olduğuna dikkat çeken Kıraç, "Çağdaş toplum olabilmek için bilgi toplumu olmak gerek. Bu yüzyılda eğitimin önemi bu nedenle daha da arttı. Eğitime en fazla yatırım yapan ülkeler, daha fazla avantaja sahip olacak. Eğitim, toplumun gelişmesinin en önemli itici gücü." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Üye ise gençleri geleceğin ihtiyaçlarına ve kimliğine göre hazırlamak ve teknolojiye kolay ulaşmalarını sağlamak gerektiğini söyledi. Üye, geçen yıl başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirdiklerini, bu yıl da çalışmalarını aynı ışıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Törende daha sonra, çeşitli alanlarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Okul korosunun mini konseriyle tören son buldu. Korodaki bir kız çocuğu, heyecandan parçanın son kıtasını unuttuğu için ağlayınca alkışlarla teselli edildi.