Eğitim Bir-Sen : Bazı sendika üyelerinin kopya skandalına karıştığı iddialarını araştıracağız

Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) kısmen iptal olmasına sebep olan kopya skandalında sendika üyesi

Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) kısmen iptal olmasına sebep olan kopya skandalında sendika üyesi öğretmenlerin de yer aldığı yönündeki iddiaları araştıracaklarını söyledi.

Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında 30 bin öğretmen atamasının durdurulmasına sebep olan KPSS iptal kararını değerlendiren Numan Şeker, "Referandum öncesi kopya iddialarının ortaya atılmasını ve cemaatlerin suçlanmasını bir komplo olarak görüyoruz. Gözaltına alınanlar arasında bazı sendika üyesi kişinin de olduğu iddia ediliyor. Biz araştırmalarımızı sürdüreceğiz. Ulaştığımız sonucu kamuoyuna açıklayacağız." diye konuştu.

ÖSYM BAŞKANI GÖREVİNDEN ALINMALI

30 bin öğretmenin atamasının ertelenmesinin ciddi sıkıntılar oluşturacağına dikkat çeken Şeker, atamanın yapılmamasının eğitim-öğretimin başlamasıyla öğretmen ihtiyacı olan okullarda ciddi sıkıntılar oluşturacağını kaydetti. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağa'nın derhal görevden alınması gerektiğini vurgulayan Şeker, "Sınav sistemi, adaletin terazisi gibidir. Sistemin birikimi ölçme ve ölçütler çerçevesinde yerleştirme işleminde bulunma işlevine hangi ölçüde olursa olsun, bir müdahalede bulunulması kabul edilebilir, affedilebilir değildir. Bugün gelinen noktada yitirilen en önemli şey güvendir. Güvenin yitirilmiş olması kaosa davetiye çıkarmaktadır. ÖSYM yeniden organize edilmelidir. Bunun için de ilk olarak, bu kadar skandala rağmen hala o koltukta neden oturduğunu anlayamadığımız ÖSYM Başkanı derhal görevden alınmalıdır." ifadelerini kullandı.