Spastik engelli kızına bakabilmek için tedavi olmak istiyor

Yıllarca yokluk içinde yatalak eşi ve spastik engelli kızına bakan Neşe Özdivrik (52) 3 yıl önce kanser hastalığına yakalandı. Çalışamaz duruma gelen

Yıllarca yokluk içinde yatalak eşi ve spastik engelli kızına bakan Neşe Özdivrik (52) 3 yıl önce kanser hastalığına yakalandı. Çalışamaz duruma gelen Özdivrik, tedavi olmak için yardım bekliyor. Kızının kendisine ihtiyacı olduğunu anlatan Özdivrik, hastalığında kendisine bakacak olan Antalya'daki kızkardeşlerinin yanına taşınmak için dahi para bulamadığını söylüyor.

Yıllarca eşi ve kızına bakan Neşe Özdivrik, kansere yakalanınca kendisi de yataklara düştü. Kirada 3 aylık özürlü maaşı ile geçinmeye çalışırken, bu kez de bağırsakları patladı. Devlet hastanelerinde tedavi olamayan Özdivrik, tedavisinin özel hastanede yapılabilmesi için hayırseverlerden yardım bekliyor. 'Kız kardeşlerim bize bakar' diyen gözü yaşlı kadın, tedavi olamaması halinde Antalya'daki kız kardeşlerinin yanına taşınmak istiyor. Ancak bunun için de yardıma ihtiyacı var.

Özdivrik ailesi, merkez Yıldırım ilçesi Esenevler Mahallesi'nde kirada oturuyor. 3 ayda aldığı iki kişi için verilen bin 300 liralık engelli maaşı ile geçiniyor. 350 lira kiraya veren aile, elektrik ve su faturalarını 3 ayda bir ödüyor. Elektrik ve suyun kesilmemesi için de komşularıyla birlikte görevlilere yalvarıyor.

Neşe Özdivrik, bir hafta önce göğsünden kanser ameliyatı olmuş. Bu nedenle sol kolunu hareket ettiremiyor. Buna karşın, çaresiz kadını asıl endişelendiren karnında futbol topu büyüklüğündeki şişkinlik. Yaklaşık bir yıldır bağırsakları patlayan Özdivrik, hala tedavi edilmeyi bekliyor. Yeşil kartı ile hastane hastane dolaşan talihsiz kadın, son olarak gittiği Onkoloji Hastanesi'nde gerekli teknik ekipman olmadığı için ameliyat edilmemiş.

Onkoloji Hastanesi'ndeki doktoru da özel bir hastaneye geçen Neşe Özdivlik, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bağırsaklarım derinin altında duruyor. Avrupa'dan getirilecek bir parça takılarak bağırsaklar onun içine toplanacak. Gün geçtikçe kötüye gidiyorum. Bu çok ağır bir ameliyat olduğu için çoğu doktor da yapmaktan kaçınıyor. Özel hastaneye geçen doktorum, yeşil kartlı olduğum izin özel hastanede beni tedavi edemiyor. Bir de çok pahalı olduğu için altından kalkamayacağımı söylüyor. Lütfen birileri bana yardım etsin. Çok zor durumdayım. Ne yapacağımı şaşırdım. Evimde aileme çorba bile yapamaz oldum. Kızım ilaç kullanmazsa bayılıyor. Ona ilaç alacak param yok."

30 yıl önce Antalya'dan Bursa'ya gelin olarak geldiğini söyleyen Neşe Özdivrik, Antalya'da iki kız kardeşim olduğunu ve onların 'abla gel biz sana bakarız' dediğini hatırlatarak, "Ama oraya gidecek param bile yok. En azından Antalya'ya gitmek istiyorum. Bu konuda birileri bana yardım etsin. Bir kamyon tutup eşyalarımı yüklesinler başka bir şey istemiyorum." diye konuştu.