"Sivas Kongresi'nin yıl dönümü bayram ilan edilsin"

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Cumhuriyetin temelinin atıldığı Sivas Kongresi'nin yıl dönümü olan 4 Eylül gününü

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Cumhuriyetin temelinin atıldığı Sivas Kongresi'nin yıl dönümü olan 4 Eylül gününü ulusal bayram olarak kutlanmasını istedi. Yıldırım, bununla ilgili TBMM Başkanı, Başbakan, CHP ve MHP genel başkanları ile Parlamento'daki Sivaslı milletvekillerine bir mektup gönderdi. Yıldırım, geçtiğimiz yıl CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir'in Meclis'e sunduğu yasa teklifinin onaylanması için destek istedi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sivaslı milletvekilleri Mustafa Açıkalın, Selami Uzun, Osman Kılıç, Hamza Yerlikaya, Edibe Sözen, İlhan Kesici, Mesude Nursuna Memecan, Ufuk Uras ve Mücahit Pehlivan'a giden mektupta Başkan Yıldırım şu ifadelere yer verdi: "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet-i Temsiliye Sivas Kongresi'ni gerçekleştirmiş ve bir milletin kurtuluşunu hazırlayan önemli kararlara imza atmıştır. Sivas, 108 gün Milli Mücadele Merkezi olmuş, Sivas Kongresi ile Türk tarihinin ve ulusal bağımsızlık mücadelemizin de en önemli kilometre taşlarından biri haline gelmiştir. Böylesine önemli bir kongreye ev sahipliği yapan Sivas; Milli Mücadelemize sağladığı büyük katkının haklı gurur ve şerefini 91 yıldır yaşamaktadır. Bu gurur sadece Sivas'ın değil Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk halkınındır. 4 Eylül gününün sadece Sivas ile sınırlı kalmayıp tüm yurtta 'Ulusal Mücadele Günü' ilan edilmesi ve milletçe kutlanması yönünde Sivas Milletvekili'miz Sayın Malik Ejder Özdemir, geçtiğimiz yıl TBMM Başkanlığı'na yasa teklifi sunmuştu. Sivaslılar olarak desteklediğimiz bu teklifin kabul edilmesi yönünde talepte bulunmuştuk. Ancak, aradan bir yıl geçmesine rağmen bu teklif kabul görmemiş, 4 Eylül kutlamaları yerel olarak kalmıştır. Sivas halkı olarak teklifimizi yineliyor; Cumhuriyeti'mizin temellerinin atıldığı 4 Eylül'ün 'Ulusal Mücadele Günü' ilan edilerek, her yıl ulusal bayram olarak kutlanmasını istiyoruz."