Ressam Karakız, Sanko Sanat Galerisi'nde Sergi Açtı

Kahramanmaraş'ta yerleşik Şahika Sanat Evi resim eğitmeni Oya Karakız, Sanko Sanat Galerisi'nde, "13. YY. Hoşgörü" adını verdiği sergi açtı.

Serginin açılışını Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ile birlikte yapan Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Oya Karakız'ın Gaziantep'te geç ama güzel bir sergi açtığını söyledi. Güzel sanatların toplumların gelişmesinde oynadığı rolün tartışılamayacağını belirten Kurban, bu tür etkinliklerin sanatseverlerce karşılıksız bırakılmadığını belirtti. Ressam Oya Karakız da eserlerinde hoşgörü temasını işlediğini anımsattı.
Konuşmaların ardından 8'i keçe üzerine toplam 28 eserden oluşan yağlıboya resim sergisinin açılışı yapıldı.
Gaziantep doğumlu olan Oya Karakız, memur bir ailenin çocuğu olarak eğitimini Anadolu'nun çeşitli il ve ilçelerinde sürdürdü. Kahramanmaraş Eğitim Enstitüsü'nü 1976 yılında bitiren Karakız, evlenerek Kahramanmaraş'a yerleşti.
Birikimlerini resimlerine yansıtan Karakız, yağlı boya çalışmalarının yanı sıra, geleneksel el sanatlarından olan keçeyi resimle birleştirerek, "Keçe resim" çalışmaları da yapıyor. Çalışmalarını İstanbul ve Kahramanmaraş'ta 7 kişisel ve 9 karma sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunan Karakız, 2006 yılından beri Şahika Sanat Evi'nde resim eğitmeni olarak çalışıyor.
Karakız, "13. YY Hoşgörü" sergisinin konseptini, "Yaşamımızdaki gerçeğin insandaki sert yansımaları, kırılma noktaları, olabildiğince bir sadelik içinde, mutlak olana ulaşma, çokluktan (kesret), bir olana (vahdet) varma, yalın çizgilerle soyut anlatım çalışmaları" olarak tanımlıyor.
Oya Karakız'ın, Sanko Park 3. katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'nde açılan sergisi, 29 Eylül'e kadar gezilebilecek.