Gaziler, Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği'nden Tepki

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, Hakkari de mayın patlaması sonucu hayatını kaybeden vatandaşlar için büyük üzüntü duyduklarını söyledi

Gaziler, Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği'nden Tepki
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, Hakkari de mayın patlaması sonucu hayatını kaybeden vatandaşlar için büyük üzüntü duyduklarını söyledi.
Hakkari'nin merkeze bağlı Durankaya beldesi ile Geçitli köyü arasında bir minibüsün PKK tarafından döşenen mayına çarpması sonucu 10 kişi öldüğü olayla ilgili üzüntüsünü belirten Şubesi Başkanı Malul Gazi Kumartaşlı, BDP'li yöneticilerin tavırlarına da tepki gösterdi. Kumartaşlı, "Hakkari yakınlarında bir yolcu minibüsü geçerken, mayın infilak etti.10 kişinin hayatını kaybettiği bu olay terörün çirkin yüzünü bir kez daha göstermiş oldu. Ayrıca patlamanın olduğu yere yakın bir mevkide 3 sırt çantası içinde 2 patlayıcı düzeneği bulundu. Açık olarak PKK terör örgütü tarafından gerçekleştiği belli olan bu olayda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımız için derin bir üzüntü duymaktayız" şeklinde konuştu.
Şehit aileleri ve gaziler olarak Türk halkına seslendiklerini belirten Kumartaşlı, "Terör, tüm ülkemize ve özellikle eylemlerini sürdürdüğü bölge insanımıza büyük zarar vermiştir. Geleceğimiz için ne olursa olsun birlik ve bütünlüğümüzü koruyarak, teröre karşı devletimizin yanında olmamızın en akılcı yol olduğu, bizlere bu acıları yaşatanlara ise en ağır şekilde ceza verilmesi adına gereği neyse, o şekilde davranmamızın önemine vurgu yapıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.