Bursa Belediyeler Birliği'nden Eğitim Semineri

Bursa Belediyeler Birliği, 2010 çalışma dönemi eğitim projesi kapsamında 6 belediyeyi Antalya Kemer'de düzenlediği seminerde buluşturdu.

Bursa Belediyeler Birliği'nden Eğitim Semineri
Osmangazi Belediyesi'nin yanı sıra Gürsu, Mudanya, Yenişehir, Gemlik ve Tahtaköprü belediyelerinin başkanları, meclis üyeleri ve personelin katıldığı hizmet içi eğitim semineri, eğitimin yanı sıra kurum içi birlik ve beraberliğin geliştirilmesine de hizmet ediyor. Sayıştay üyesi Abdurrahman Acar'ın konuşmacı olduğu seminerin ilk gününde 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 657 sayılı Kanun Personel Mevzuatı, Kamu Sendikacılığı, 5393 Sayılı Belediye Kanunu, Taşınır Mal Yönetmeliği ve Hak Edişlerle ilgili diğer mevzuat konuları masaya yatırıldı. Osmangazi Belediyesi ve Bursa Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi'den yaklaşık 150 kişinin katıldığı seminerin önemine dikkat çekti.
Dündar, "Bu tür eğitim seminerleri belediyecilik hizmetlerinde bilgi eksikliklerinin giderilmesi ve personele yönelik motivasyonun arttırılmasında önemli yer tutuyor" diye konuştu.
ODTÜ Öğretim görevlisi Cemal İşleyici'nin konuşmacı olduğu seminerin ikinci gününde ise, imar mevzuatı, kamulaştırma, kaçak yapı, mali ve idari suçlar gibi belediye işleyişinde önemli yer tutan konular ele alındı.