Ayvalık'lı Gönüllüler Bergama'ya Çıkarma Yaptı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde aktif çalışmalarıyla bilinen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Cumhuriyet Gazetesi Okurları, Ayvalık Çevre Koruma Derneği ile Vatandaş'ın Yeri Gönüllüleri İzmir'in Bergama ilçesinde ki Allianoi'ye çıkartma yaptı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde aktif çalışmalarıyla bilinen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Cumhuriyet Gazetesi Okurları, Ayvalık Çevre Koruma Derneği ile Vatandaş'ın Yeri Gönüllüleri İzmir'in Bergama ilçesinde ki Allianoi'ye çıkartma yaptı.
Pompei'den sonra dünyanın en iyi korunmuş antik çağ yerleşimi, dünya mirası Allianoi'nin sular altında kalmaması için eylem yaparak, bir basın açıklamasında bulundular. Ayvalık'lı gönüllüleri engellemeye çalışan güvenlik görevlilerine rağmen eylemlerini kararlılıkla yaptıkları gözlenen gurup, Allianoi'nin sular altında kalmaması ve antik harabelerin üzerlerinin kırmızı bir harçla kapanmasını protesto ettiler.
Gurubun basın açıklamasını Ayvalık CUMOK Sözcüsü Aysel Namlı yaptı. Namlı konuşmasında, "Allianoi gömülmesin. Suyla iyileştirenin, suda boğulmasına göz yummayalım" dedi. Namlı, "Allianoi adıyla anılan bir yer var. Bilmesi gerekenler, bilmese de, 2100 yıllık dünya mirası bize emanetti ama kıymetini bilemedik. Bin yılların, suların, su perilerinin, tarihin, uygarlığın gazabı üzerimize olacak. Burası için emek harcayanlardan ve bu uygarlığı inşa edenlerden utanmalıyız. Dünyanın ve insanlığın bu ortak hazinesi önünde durun, düşünün, kurtarın. Allianoi'nin sular altına gömülmesine seyirci kalmayın" diye konuştu.
Ayvalık'lı gurup daha sonra Bergama Müzesini ziyaret ederek, kentten ayrıldılar.