Akdenizli Sinemacılar Altın Koza'da Buluşuyor

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 17

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 17.'si düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak 'Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması', bölge ülkelerindeki kısa filmcileri bir araya getirecek.
Adana Büyükşehir Belediyesi 17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde düzenlenen Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması, her yıl olduğu gibi bu yıl da Akdeniz havzasında yer alan ülkelerdeki kısa filmcileri buluşturmaya hazırlanıyor. Bu yıl değişik ülkelerden toplam 368 filmin başvurduğu yarışmada, filmler, 'Kurmaca', 'Belgesel', 'Canlandırma' ve 'Deneysel' olmak üzere dört kategoride değerlendiriliyor.
Ön değerlendirme kurulunun yaptığı çalışma sonucu, başvuran filmlerden 62 tanesi, bu dört kategoride yarışmaya hak kazandı.
Amacı, Türk ve Akdeniz ülkeleri sinemasının geleceğine olumlu ve destekleyici katkı sağlamak, bunun yanı sıra kültür değerlerimizin geliştirilmesi ve tanıtılmasını desteklemek olan bu etkinlik kapsamında yerli ve yabancı birçok genç yönetmen Adana'da konuk edilecek.
Her dalda ayrı ayrı olmak üzere "En İyi Film" ve "Jüri Özel Ödülü" verilecek yarışmada, yönetmenler film gösterimlerinde hazır bulunarak, geldikleri ülkenin sineması ve kendi çalışmaları konularında bilgi verecekler, izleyicilerden gelen soruları cevaplayacaklar.
Yarışmanın jüri üyeleri, İtalyan Film Festivali Yöneticisi Fabrizio Ferrari, Fransız Büyükelçiliği Temsilcisi Luciano Rispoli, Yunanistan'dan oyuncu ve yönetmen Maria Magkanari, Fransa'dan Festival Yöneticisi Olivier Pierre ve Türkiye'den oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu'dan oluşuyor.
Yarışmanın sonuçları 24 Eylül Cuma günü açıklanacak. Kazananlara ödülleri 25 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek ödül töreninde takdim edilecek.