44 Burçlu Kozan Kalesi Aydınlatılıyor

Kozan Belediyesi şehrin ortasında bir kartal yuvasını andıran 400 rakımlı tarihi kaleyi, Adana Valiliği İl Özel İdaresi katkılarıyla aydınlatıyor.

44 Burçlu Kozan Kalesi Aydınlatılıyor
Alınan bilgiye göre, bir yıl önce turizme kazandırılmak üzere kale ve çevresinde başlatılan aydınlatma çalışması devam ediyor.
Kozan kalesi aydınlatma projesinin kendisinin değil milletin projesi olduğunu ve Kozan'ın sosyal yaşantısına büyük katkı yapacağını belirten Belediye Başkanı Kazım Özgan, "Aydınlatma işlevi muhteşem kalemize muhteşem bir güzellik katıyor. Bu proje benim değil milletin projesidir. Bizde onlara layık olmaya çalışıyoruz. Kozan'ımızın sosyal yaşantısına büyük katkı sağlayan kalemizde, uzun yaz gecelerinde serin ve büyüleyici manzarası ile birçok insanı kendine çekiyor. Bu tarihi mekânda, çay ve melengiç kahvesi içmenin keyfi bambaşkadır. Günün stresini atıp nefes alabileceğiniz ve eşsiz Kozan manzarasını seyredebileceğiniz Kalemiz, şimdi yeni hali ile hemşerilerimizin ve turizmin hizmetinde" dedi.
Özgan sözlerinin sonunda, aydınlatma çalışmalarına maddi manevi katkı ve destek sağlayan Adana Valisi İlhan Atış başta olmak üzere emeği geçer herkese teşekkür ettiğini belirtti.
Adana Valiliği İl Özel İdaresi'nin yüzde 70 katkılarıyla yapılan aydınlatma sisteminin tarihi ve turistik kalenin aydınlatılması için 2,5 kilometrelik alanına kablo döşenerek 60 noktada LED teknolojili 300 watt gücünde projektörler kullanıldığı öğrenildi. Projektörlerin 100 bin saat ömür süresine sahip olmasından dolayı eski tip aydınlatma projektörlerine göre yüzde 60'ın üzerinde enerji tasarrufu da sağlandığı bildirildi.
Yapılan aydınlatma sisteminde sınırsız sayıda renk değişiminin gerçekleşeceği ve dinamik aydınlatma yapılacağı, aynı zamanda kullanılan sistemin dünya teknolojisinde en uzun noktaya ışığı atabilen en gelişmiş ürünlerden oluştuğu kaydedildi.
Sona yaklaşılan kalenin aydınlatma çalışmalarında şu an aydınlatma renk uyum çalışmasının yapıldığı ve yaklaşık iki aylık bir süre sonra tamamlanmasının hedeflendiği öğrenildi.