Şemdinli'deki Polis Noktasına Saldırının Ardından

Hakkari'nin Şemdinli İlçe Belediye Başkanı Sedat Töre, dün gece polis noktasına yapılan saldırının ardından güvenlik güçleri tarafından evinin ablukaya alınarak kendisine hakaret edildiğini iddia etti

Şemdinli'deki Polis Noktasına Saldırının Ardından
Hakkari'nin Şemdinli İlçe Belediye Başkanı Sedat Töre, dün gece polis noktasına yapılan saldırının ardından güvenlik güçleri tarafından evinin ablukaya alınarak kendisine hakaret edildiğini iddia etti.
BDP Şemdinli İlçe Başkanlığı binasında basın açıklamas yapan Töre'ye BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, BDP Hakkari İl Başkan Vekili Orhan Koparan, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye başkanları, muhtarlar ve partililer de katıldı. Toplantı sırasında masa üzerine, Başkan Töre'nin ev çevresinden toplandığı belirtilen MKE, G3 ve Kalaşnikof mermilerinin boş kovanları sergilendi.
3 polis memurunun yaralandığı silahlı saldırı olayının ardından başından geçenleri anlatan Başkan Töre, "Ne yazık ki dün gece Şemdinli'de devlet terörü yaşanmıştır. Bir yandan Şemdinli Kaymakamı Mesut Gençtürk'ün hakaretleri, bir yandan bana ve evime yönelik silahlı saldırı. Polisler ve Kaymakam Gençtürk hakkında suç duyurunda, ayrıca Kaymakam Mesut Gençtürk hakkında manevi tazminat davasında bulunacağım. Devlet, kaymakam, polis şunu iyi bilsin ki biz halkımızı koruyacağız. Biz kimse karşısında boyun
eğecek durumda değiliz. Bu yola girerken ölmeyi, kaybedilmeyi, işkencelerden geçirilmeyi, tutuklanmayı göz önünde bulundurmuşuz" dedi.
BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani de, dün gece Şemdinli'de yaşananların referandumdaki yüzde 95'lik "hezimetin" çirkin bir intikamı olduğunu belirterek, "Red ve inkar üzerine kurulan, korkularla beslenen sistem, intikam pervasızlığına soyunmuştur. Halkın özgür iradesiyle seçilen Belediye Başkanı Sedat Töre'nin konutuna, kişiliğine, ailesine, mahremiyetine çirkince saldırılmıştır. Şemdinli halkı kendisine yapılanı asla unutmaz ve demokratik tepkilerini dile getirecektir" diye konuştu. Geylani,
"Vatandaşlara küfreden, vatandaşla dalaşan güvenlik güçleri var. Çarşı merkezinde zırhlı araçlarına binerek sirenler çalan, halkı tahrik eden, adeta düşmanlık kültürünün en üst boyutunu yaşatan bu güvenlik güçlerinİ, terbiyesizliklerinden dolayı eğer amirlerinin terbiyesi varsa terbiye etsin. Halkımıza, belediye başkanımıza küfredenlere yaptıkları küfürleri 72 milyon kez onlara iade ediyoruz" dedi.
Yapılan basın açıklamasından sonra Hakkari Barosu avukatlarından Mehmet Ekici, Vatan Erler ve Abdulrezak Ertaş polisler ve kaymakam hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye geçti.