Chp Soma İlçe Başkanı Abdullah Saka Referandumu Değerlendirdi

CHP Soma İlçe Başkanı Abdullah Saka, ilçe merkezinde 'Hayır' oylarının yüksek çıktıını, belde ve köylerde ise 'Evet' oylarının daha çok olduğunu belirterek, "Burada dini kullanma, eğitim, sorgulama bilinci ve fukaralıkta devletten medet umma, işsiz kalma korkusu faktörleri var

Chp Soma İlçe Başkanı Abdullah Saka Referandumu Değerlendirdi
CHP Soma İlçe Başkanı Abdullah Saka, ilçe merkezinde 'Hayır' oylarının yüksek çıktıını, belde ve köylerde ise 'Evet' oylarının daha çok olduğunu belirterek, "Burada dini kullanma, eğitim, sorgulama bilinci ve fukaralıkta devletten medet umma, işsiz kalma korkusu faktörleri var." dedi.
CHP İlçe Başkanı Abdullah Saka, 12 Eylül'de gerçekleştirilen referandum ile ilgili değerlendirmede bulundu. Saka, "Ülkemizin işsizlik yoksulluk yolsuzluklar ve terör gibi kangren olmuş sorunlarına çözüm üretmesi gereken 8 yıllık AKP iktidarı ülkemizi bugüne kadar birçok gündemle oyaladığı gibi 5 aydır da anayasa değişikliğinin referandum kampanyası ile geçirdi." dedi. Yargının bağımsız kalması ve yürütmenin emrine verilmemesi ve üzerinde toplumsal uzlaşması olmayan teklif için 'Hayır' kampanyasını CHP olarak ülke genelinde ve Soma'da yürüttüklerini ifade eden Saka, "12 Eylül'de yüzde 58 ülke geneli, yüzde 55,65 Soma'da 'Evet' sonucu çıktı. Manisa 'Hayır' çıkan illerimiz arasındadır. Soma'da oy kullanmaya giden tüm vatandaşlarımızı demokrasiye katkısından dolayı kutluyorum. Gitmeyenleri sonraki seçimde gitmeye davet ediyorum. Seçim kampanyasında eleştirilerimizin hepsi siyasidir. Şahısları üzdüysek özür dileriz. Milletimizin iradesine ve demokrasinin sonucuna saygı duyarız ülkemiz milletimiz için hayırlı olsun." diye konuştu.
Soma'da vatandaşların CHP'nin 'Hayır' kampanyasına ilgi gösterdiklerini ifade eden Başkan Saka, "Yüzünü cumhuriyetten yana dönenlerin siyaset adresini CHP olarak gördüğünü gözlemliyorum ve bundan böyle kendisini bu durumda hisseden tüm arkadaşlarımızı CHP'ye davet edip, üye olmaya sorumluluk almaya bekliyorum. Artık ayrışma ve birbirimizi beğenmeme lüksümüzün olmadığını herkesin anlamasını istiyorum. 27 bin 624 'Hayır' oyunun hepsi CHP oyları olmasa da gelecek seçimler için iyi bir başlangıç olacaktır. Soma'daki rant paylaşma ve baskı düzenini değiştirerek ülkemize bizler Soma'dan sahip çıkmaya devam edeceğiz. İlçe merkezinde 'HAyır' oyları çoğunlukta, kenarlara, beldelere ve köylere gidildikçe 'Evet' oyları artmaya başlıyor. Burada dini kullanma, eğitim, sorgulama bilinci ve fukaralıkta devletten medet umma, işsiz kalma korkusu faktörleri vardır. Referandum sonuçlarının milletimize inşallah daha örgütlü, özgürlükçü haklar getirmesini, daha güzel ve uzlaşılan bir anayasanın önünü açmasını ve ülkeyi yönetenlerin işsizlik, yoksulluğa ve teröre acil çözümler getirmesini diliyorum." dedi.