Sezen Aksu Sokağı tabelası yeniden asıldı

Referandumda 'evet' dediği için babasının evininin olduğu sokaktan adının bulunduğu tabela indirilen İzmirli s...

Referandumda 'evet' dediği için babasının evininin olduğu sokaktan adının bulunduğu tabela indirilen İzmirli sanatçı Sezen Aksu'ya CHP'li Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan sahip çıktı.

Çankaya Mahallesi'ndeki 145 sokakta inceleme yapan Tartan, tabelanın tekrar yerine asılması için talimat verdi. Çankaya Mahalle Muhtarı Metin Bekar, Tartan'ın 'Bir meczubun yaptığı İzmir'e mal edilemez' dediğini aktardı. Bekar, tabelanın yenisinin yapılarak belediye ekipleri tarafından bugün asıldığını açıkladı.

Sezen Aksu'ya CHP İzmir İl Başkanı Nalbantoğlu da sahip çıktı
Referandumda 'evet' dediği için babasının evininin bulunduğu sokaktan adının bulunduğu tabela indirilen İzmirli sanatçı Sezen Aksu'ya, CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu da sahip çıktı.
Nalbantoğlu, yaptığı açıklamada, Sezen Aksu'nun İzmir'e, Türkiye'ye mal olmuş bir sanatçı olduğunu söyledi. Nalbantoğlu, 'İzmir'de bir sokağının bulunması bence bir sakınca içermez.' diye konuştu.
Referandumda Sezen Aksu'nun 'evet' oyu kullanacağını açıklamasını doğal karşıladığını açıklayan Nalbantoğlu, Konak Belediyesi Meclisi'nin daha önce sokağa Sezen Aksu'nun isminin verilmesi yönünde bir karar alıp almadığını bilmediği ifade etti.
'CHP'nin sokağa Sezen Aksu'nun isminin verilmesi yönünde Konak Belediyesi Meclisi'ne önerge verip vermeyeceğinin' sorulması üzerine Nalbantoğlu, 'Sonra bakarız' dedi

'Kızımın isminin sokağa verilip verilmemesi bizi ilgilendirmiyor'
Ünlü sanatçı Sezen Aksu'nun babası Sami Yıldırım, kızının adının bulunduğu tabelanın sokaktan indirilmesinin kendilerini hiç ilgilendirmediğini açıkladı.
Sami Yıldırım'ın evinin bulunduğu İzmir'in Konak ilçesine bağlı Çankaya Mahallesi'ndeki 145. sokağın başındaki 'Sezen Aksu Sokağı' tabelası, sanatçının referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıklamasından sonra kimliği belirsiz kişi veya kişilerce indirildi. Sokağa kızının isminin verilip verilmeyeceğinin kendilerini hiç ilgilendirmediğini ifade eden baba Yıldırım, tabelanın indirilmesini ise 'nasibini almamış olanların davranışı olarak' nitelendirdi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Çankaya Mahalle Muhtarı Metin Bekar'ın bu konuda kendilerini mutlu eden açıklamalar yaptığını belirten Sami Yıldırım, sanatçı kızının adının olduğu tabelanın indirilmesini 'demokrasinin cilveleri' olarak değerlendirdi. Referandumdan hayırlı sonuçlar alındığını, tartışmaların bittiğini ve bundan sonra da geleceğe bakmanın gerektiğinin altını çizen Yıldırım, 'Gelecek çok güzel şeyler vaat ediyor. Ufukta aydınlık göründü. Artık Türkiye kendi başına her şeye karar verebilecek, milletini huzur ve saadete kavuşturabilecek her türlü tedbiri rahatlıkla almaya başlamıştır. Bununla ilgili engeller; zaman zaman bütün engellere rağmen aşılıyor ve istenilen sonuca da ulaşılabiliyor.' diye konuştu.
Referandumdan önce kızı Sezen Aksu gibi 'evet' diyeceğini açıklayan bu ülkeye malolmuş sanatçılara mahalle baskısı yapıldığını belirten Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkenin, milletin ve devletin yararına olan her türlü çalışmanın yanında olduklarını anlattı. Yıldırım, 'Böyle küçücük kişisel menfaatleri, milletin yüksek menfaatleri söz konusu olduğunda bir kenara bırakmayı bilmemiz lazım. Yani yüce milletimiz söz konusu olduğunda akan, akan sular durur.' dedi.

Sezen Aksu isminin bir sokağa verilmesi için AK Parti önerge verecek
Referandumda 'evet' dediği için babasının evininin bulunduğu sokaktan adının bulunduğu tabela indirilen İzmirli sanatçı Sezen Aksu'ya, AK Parti Konak İlçe Başkanlığı sahip çıktı. İlçe Başkanı Latif Özkan, önümüzdeki ayın ilk haftası yapılacak Konak Belediyesi meclis toplantısında, AK Parti gurubunun, Çankaya Mahallesi'ndeki '145 sokak' isimli sokağın
isminin 'Sezen Aksu' olarak değiştirilmesi için önerge vereceğini söyledi. Ünlü sanatçının eski kiracısı olduğunu, Urla'nın Zeytinalan köyünün Çamyuva mevkiindeki evinde kaldığını hatta 'Sarı Odalar' şarkısını da burada yazdığını kaydeden Özkan, Sezen Aksu'nun isminin bulunduğu tabelanın İzmir gibi demokrat bir şehirde indirilmesine tepki gösterdi.
Sezen Aksu'nun isminin bulunduğu sokaktaki tabelanın Konak Belediye Meclisinin kararının bulunmadan asılmasına da anlam veremediklerini ifade eden Özkan, 'Bir sokağa isim tabela asmakla olmuyor. Her şeyin olduğu gibi bunun da resmi prosedürü bulunuyor. Meclis karar alır ve o tabela asılır. Kimse de o tabelayı indiremez.' diye konuştu.
Özkan, verdikleri önergenin Konak Belediye Meclisince Ekim ayında kabul edilmesi durumunda tabelayı tekrar aynı yere asmak için Sezen Aksu'yu da davet edeceklerini belirtti.

Sezen Aksu'nun ismi Gaziantep'te bir sokağa verildi
Gaziantep'te bir sokağa Sezen Aksu ismi verildi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi, Şehitkamil ilçesindeki Mücahitler Mahallesi 35 No'lu sokağın adını Sezen Aksu Sokağı olarak değiştirdi. Sokağa ilerleyen günlerde Sezen Aksu'nun adının yazılı olduğu tabela asılacak.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantısında, bir sokağa sanatçı Sezen Aksu'nun adının verilmesi için verilen teklif gündeme getirildi. Toplantıda, Mücahitler Mahallesi 35 No'lu sokağa sanatçı Sezen Aksu'nun adının verilmesi kararlaştırıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Cihan'a yaptığı açıklamada, Gaziantep'e yeni bir vizyon katmaya çalıştıklarını, bunlardan bir tanesinin de şehre yeni kazandırılan uluslararası boyuttaki kongre ve kültür merkezi olduğunu kaydetti. Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan bu kongre merkezinin Gaziantep'e çok büyük katkı sağlayacağını belirten Güzelbey, kongre merkezinin bulunduğu sokağa da Sezen Aksu'nun isminin verileceğini dile getirdi.
Konuyu meclise taşıdıklarında 3 kişi dışında meclis üyelerinin hepsinin kendilerine destek verdiğini aktaran Güzelbey, '3 arkadaşımız karşı çıktı. Ama büyük bir çoğunlukla bu isim benimsendi. Sezen Aksu ülkemizin yetiştirdiği çok önemli sanatçılardan bir tanesidir. Olayın kesinlikle bir popülist tarafı yoktur. 'Sezen Aksu şöyle dediği için biz böyle yaptık', veyahut da 'onlar ismini söktükleri için biz böyle yaptık' gibi noktalara çekmek son derece yanlıştır. Keşke Sezen hanımın ismini duvardan indirmeselerdi, hayırlı olsun diyelim. Olayları basite indirgemeden bu kararın önemli olduğuna inanıyorum.' dedi.
Türk müziğine hizmet vermiş olan bir sanatçının ismini Gaziantep'te yaşatacakları için son derece mutlu olduklarını kaydeden Güzelbey, Sezen Aksu'ya İletişim Danışmanı aracılığı bilgi verildiğini ifade etti. Sezen Aksu ile direkt görüşme şanslarının olmadığını anlatan Güzelbey, Sezen Aksu'yu en kısa zamanda ziyaret ederek Gaziantep'e davet edeceklerini kaydetti.